9.4.2013

Cheddar cornbread (maissileipä)

Cornbread haluaa olla suolaisten leivonnaisten banana bread (tai scones). Eli sitä on vaan pakko tehdä uudestaan ja uudestaan, erilaisina variaatioina. Oukkei, ei kerta tai kaksi vielä kesää tee... Mutta ei myöskään kahta ilman kolmatta?


Hah, kuvahämäys menisi varmaan ihan täydestä, mutta tunnustetaan, että kaksi
viipaletta on kantapalan vierestä kyllä jo mennyt parempiin suihin ennen kuvaa!

Tällä kertaa ei ollut kevätsipulia tai muuta vihreää taikinaan piilotettavaksi. Sen sijaan käytin alkuperäisen apureseptin tapaan cheddaria. Muutoin olisinkin ehkä ostanut jalapenorenkaita mukaan pätkittäväksi, mutta satuinpa saamaan Lidlistä meksikolaisittain maustetun cheddarin. Chilin tulisuus saatiin siis jo juustoraasteesta.

Koska kermaviilipurkista piti säästää puolet keittoaterialle, leivoin vain puolikkaan cornbread-annoksen. (Alla oleva resepti silti koko leivälle.) Halusin nyt matalahkon leivän, ja paistoin pienen taikinan leipävuoan pohjalla. Siitä sitten vinoneliön muotoiset palat keiton kylkiäisiksi. Sai taas taputella itseään selkään. Nam!


Cheddar-maissileipä (cheddar cornbread)
Isona apuna reseptissä toimi Cheddar Scallion Cornbread (Branny Boils Over)

2.5 dl polentajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa

2 dl kermaviiliä
1 dl vettä
2 munaa
3 rkl öljyä
100 g chilistä cheddarjuustoa (tai enemmänkin)

Sekoita kuivat ainekset keskenään sekaisin. Mittaa toiseen kulhoon kermaviili ja vesi, ja sekoita joukkoon myös munat, öljy ja karkeimmalla raastimen tahkolla raastettu juusto. Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainekset keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja kaavi se voideltuun vuokaan. Paista leipää 220-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia (vuoan koosta ja taikinan paksuudesta rippuen). Pinnan väri, huumaava tuoksu ja puutikku neuvovat koska on kypsää! Saa maistaa jo lämpimänä!

4 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa! Täytyy joskus kokeilla maissileivän tekoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissileipä on tosi maukasta, ja erilaiset maustamisideat inspiroivat minua hurjasti. :) Kannattaa kokeilla.

      Poista
  2. Maissileipää täytyy joskus kokeilla, edellinen versiosi siitä onkin tallennettu koneelleni :) Sinulla on tosi kiva ja inspiroiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karusellisti: Kiitos kaunis! Ja kiva kun löysin nyt sinunkin blogiisi, vaikuttaa herkulliselle! ;)

      Poista