4.4.2013

Banaani-pinaattismoothie & tunnista yrtti ja aamupalavieraat

Mitä tehdään jos jääkaapissa odottelee avatun säilykepinaattipurkin puolikas ja hyvin ruskettunut banaani? No klikataan tietysti uusi välilehti auki ja vilautetaan Googlelle hakusanoina banana ja spinach. Ja sitten ollaan tyytyväisiä, että joku muukin on keksinyt yhdistää nämä kaverukset smoothieksi. Ei siis ollakaan hulluja? Eipä!


Tunnista yrttivauva!


Tunnista myös aamupalavieraat. :D

Smoothieresepti tai pari löytyy varmasti mille tahansa raaka-ainekombolle. Bansku-pinaatti-yhdistelmästä luvattiin sellaista, että banaanin makeus saa pinaatinkin maistumaan. Ja eräällä sivulla hehkutettiin, että banaani on tosi terveellistä syystä a, b ja c. Ja että pinaatti se vasta sulle hyvää tekeekin tavoilla x, y ja z. Kaiken kukkuroiksi siellä sitten luvattiin, että kun yhdistät nämä kaksi elementtiä smoothieksi, saat niiden molempien hyödyt. Mitäh!? Ihanko totta. Niin kovasti kuin olinkin toivonut tämän olevan niitä tilanteita, jolloin 1+1 tekisi intuiition vastaisesti 3, 4 tai vaikka -1.

Mutta, mutta... Banaani tosiaan teki pinaatin varsin syötäväksi. Makuyhdistelmä oli outo, mutta varmaankin juuri sellainen suolaisen ja makean yhdistelmä, johon pienen totuttelun jälkeen voisi jäädä koukkuun. Mutta parasta tässä smoothiessa (jota pinaatin ja banskun lisäksi jatkoin vain hieman maidolla ohentaen) oli rakenne. Pinaatti teki siitä älyttömän samettisen. Suuhun lusikoituna se, mikä oudohkossa maussa tai myrkyllisessä värissä ehkä hävittiin, suutuntumalla kyllä kompensoitiin.


Kippis ja skoool.


Banaania, säilykepinaattia ja maitoa.
Sauvasekoittimen samettisin tuotos ikinä.
Huomaa hienot "huiput"!

3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä oivallus! Tein itsekin joku päivä sitten samanlaisen,paitsi pakastepinaatista ja lisäsin ananaspaloja, ananasmahua ,kiiwin ja lorauksen appelsiinimehua. Tätä "vihreää mönjää" epäileväinen miehenikin joi kokonaisen lasillisen,eikä ihme, oli se niin HYVÄÄ! Ja nyt menen tekemään lisää samanlaista, tällä kertaa teen sen sulaneesta pinaatista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Lisäys äskeiseen kommenttiin: itse en laittanut maitoa.

   Poista
 2. Hahaa, ihan mainiota, että siellä on saatu miekkonenkin ihastumaan vihreään hirviöön. Vaan jos ei ole MAUN puolesta hirviö, niin miksei ihastuisikin! :D Ananas onkin loistoajatus tähän, sen makeuden täytyy sopia ihan täydellisesti.

  VastaaPoista