16.3.2013

Välipalaleipiä ja majoneesimanian ensioireita

Kaupalliset kolmioleivät... Parhaimmillaan hyvä ja toimiva konsepti, mutta liian usein kyse on vaan karmeasta kurasta. Omat kolmioleivät ovat edelleen haave vain, mutta itse leivottu leipä on viime aikoina maistunut erilaisina voikkareina. Kerrossandwicheja, lämmintä leipää ja majoneesitäyteviritelmiä.


Haukkaa! Tai itke ja haukkaa! ;)
Ulkonäkö ei ehkä houkuttele, mutta maukkaita ovat!Majoneesi on muuten kumma tuote. Ennen jo pelkkä ajatus etoi, enkä olisi koskaan uskonut omasta jääkaapistani löytyvän majoneesituubia! Mutta erityisesti yrtteihin yhdistäen siitä saa kivaa makua vaikka mihin. Ja voileivälle saa ihan loistavia täytteitä kun siivoa pyttäriminingillä kaikki jääkaapin jämät, (juustot, lihatuotteet, salaatit, kasvikset...) pilkkoo ne pieneksi ja sitoo ne pienellä majoneesiturauksella.

Ja nyt on pakko mainita tuotemerkki... (Ei mitään yhteyksiä kyseiseen firmaan. Mutta muiden valmistajien vastaavat tuotteet ovat tuottaneet pettymyksiä.) Nimittäin olen löytänyt ehdottomaksi suosikikseni Felixin ultrakepeän majoneesin. Miksi ihmeessä? Onko se edes majoneesia, kun öljy ja munankeltuainen eivät tule ainesosalistassa ensimmäisinä? Minä sanoisin, että ei tämä oikeaa majoneesia ole, mutta minun käyttötarkoitukseeni (leivän päällä) tämä on täydellinen täsmätuote. Makua löytyy ilman liian rasvaista ja raskasta tunkkaisuutta. Ja ainesosalistallakaan ei ole mitään epäilyttävää. E-koodeja on vain muutama, ja ne ovat mielestäni tässä kaikki tarkoituksenmukaisia (eivätkä kuulu ns. huonolle E-koodilistalle). Tässä light on ennemminkin eri versio alkuperäisestä tuotteesta, kuin maussa ja laadussa tinkivä laihdutustuote tai jopa potentiaalisesti haitallisilla tavoin käsitelty (kuten eräät keinotekoiset makeutusaineet) korvike. Mutta saa nähdä josko vielä jonain kauniina päivänä kokeilisin oman majoneesin tekemistä. Sitä en tosin tuhlaisi spydärileipiin vaan ehkäpä kalan dipiksi...?

Joo, mitäs postauksen kuvissa? Ruman näköisiä, mutta hurrrjan hyvän makuisia jääkaapinsiivousvoileipäsiä. Alustana pakkasesta sulateltua hapanleipää ja täyttessä majoneesilla yhteen naitettuna seuraavia juttuja pieniksi kuutioituna, erilaisina komboina: kirsikkatomaatteja, vahvaa cheddarjuustoa, kinkkua, kalkkunaa, basilikaa, vihersalaattia ja ohranoraita.


Ohraleipää!!! :D Päällä nimittäin itse kasvatettua ohranorasta.

2 kommenttia:

 1. mäkin itseasiassa pidän noista laittihirveysmajoneeseista paljon enemmän.. tavallisissa on joku ällö kaikesta läpilyövä munan maku.

  oon niin huono ihminen että kotona kun oon tehnyt majoneesia niin oon laittanut mukaan emulguintiainetta.. kotimajoneesi on muuten helposti sellasta ohutta keittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt saatiin aleksista irti kovan luokan tunnustuksia! Hah.

   Mutta tuo lirumajoneesiselitys voisi vielä toistaiseksi toimia mun perusteeksi ja tekosyyksi majoneesin itse tekemisen välttelyyn.

   Poista