30.3.2013

Teriyakinuudelit, viiden pussin aineksista

Valmisruokaa, eineksiä, puolivalmisteita vai kotiruokaa... Käsiteltyjä, jalostettuja vai puhtaita raaka-aineita? Onko kyse ajasta, rahasta, mausta, helppoudesta vai terveellisyydestä? Noita asioita on ihan hyvä miettiä ajoittain. Mutta vaikka pakkaset vielä paukkuvat, keittiössä pipon ei tarvitse aina kiristää. Vähän tuli kuitenkin outo olo, kun rupesin kokkailemaan tämän postauksen wokinomaista ateriaa.


Kummituskasvis! Kulkee kauppanimellä lootuksenjuuri.

Homman pihvinä oli tyhjentää kaappeihin kertyneitä ruokatarvikkeita sen sijaan, että kävisin taas hakemasta kaupasta uusia. Ja ihan hyvän kokonaisuuden sain kaavittua kokoon. Pakastimesta quornia ja lootuswokvihanneksia. Kuiva-ainekaapista täysjyvänuudelin jämät. Ja maustekaapista hot teriyaki -mausteseos, jonka peräänkuuluttama soijakastikekin löytyi pusseina (takeaway-sushin muistoja). Epätodellinen olo tuli kun katselin noita pusseja... Nuudelipaketti oli ylipäänsä ainoa, jonka lävitse itse tuote näkyi... :D

Tämä kuva riittää reseptiksi. Paistele quorn ja kasvikset maustavien juttujen
kera pannussa. Liota nuudelit kuumassa vedessä. Yhdistä ja popsi naamaan.

Mutta eihän näissä raaka-aineissa mitään vikaa ollut. Vaikkei niissä paljon raakuutta ollutkaan. Mausteseos oli kaikin puolin positiivinen ylläri, ja sai muutoin vaatimattoman quorninkin herkulliseksi (se todella kannattaa maustaa voimakkaasti). Ja lootuswokvihannekset olivat todella herkullisia: ihan erilainen kasviskombo kivasti leikattuna.

Hyvä ja nopea ruoka. Pannulle ja sekaisin, semmoista se on. Tuli suorastaan vähän pettynyt fiilis, tässäkö se nyt jo valmistui, enks mä saa äiti tehdä mitään muuta? Kiirepäivänä olisin tietysti ollut vain iloinen, mutta nyt jäi kokkailun elämyksellisyys kokematta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti