1.3.2013

Kapinalliset karpalopullat

Laskiaista ennen vietimme pitkän kaavan mukaisia pullatalkoita. Ja vaikka laskiaispullat olivat sesongin sanelemina se ykkösjuttu, ei meillä kaiketi koskaan ole sellaista pullanleivontapäivää ollut, etteikö uuniin olisi työnnetty vanhoja kunnon korvapuustejakin! Niihin ei vaan kyllästy koskaan. :) Mutta pitäähän sitä aina kokeilla myös jotakin uutta, ja pakkasessa oli kuulemma muun muassa karpaloita...


Kuten oheisista kuvista näkyy, metkoja kierrepullia voi mainiosti taikoa karpaloistakin. Peruspullataikina, paljon kardemummaa ja reilusti rusinoita. Kaulitaan levyksi, ja lirutellaan tuubista päälle juoksevaa hunajaa. Sitten peitetään levyn hunajainen pinta vähintään puolikohmeisiksi sulaneilla karpaloilla. Taikina vielä rullalle, ja rulla pätkiksi. Pullat voidellaan ja paistetaan kuten muutoinkin.


Hunajaiset karpalopullat olivatkin herkullisia. Pullatäytteissä on harvemmin happamia makuja, mutta kyllä karpalolle löytyy ihan tarpeeksi tasapainottavaa makeutta pullataikinasta ja rusinoista. Ja hunajan tuoma lisä sinetöi homman viimeisen päälle.

Mutta... eräs ikävämpi homma näissä pullissa ilmeni. Kuten karpalokiisseliä keitelleinä hieman pelkäsimmekin, osa karpaloista poksahteli myös pullia paistaessa. Pienet mehuvanat pullien pinnassa tai leivinpaperilla eivät tietenkään haittaa, mutta myös uunin seinämät saivat osansa karpalokapinasta. Ei niin kiva juttu, ellet sitten tykkää uunin siivoamisesta ja rätin kanssa touhuamisesta... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti