18.3.2013

Etnisesti hämmentynyt kiivisalsa



Noniin, kun kiivin makuun päästiin ihan uudella tavalla makuhermoja hemmottelevan kiivikakun merkeissä, innosti tuo kaukomaiden hedelmä muihinkin kokeiluihin. Aterian kylkeen pilkottiin nimittäin raikas mutta tulinen kiivisalsa. Vähän kärsii kyllä inflaatiosta tuo salsasana tässä kontekstissa, mutta ohjaa se paremmille jäljille kuin kiivisalaatti (selkeästi makeaa jälkiruokamatskua).

Mutta joo, homma on yksinkertainen. Pilkotaan kiiviä ja vaikka ananasta (tuore olisi ollut kiwa). Ja maustetaan chilillä, (se taas oli kerrankin tuoretta tässä taloudessa) limen mehulla, tuoreella korianterilla, mustapippurilla ja suolalla. Ennen tarjoilua haudotaan hetki tai kaksi jääkaapissa. Ja se on siinä!




Kyljessä turkkilaista jugurttia. Muutoinkin etnisestä hämmennyksestä
kärsivä salsani ei tuosta järin hätkähtänyt, vaikka Kunnon Salsan
kanssa kelpaisi varmastikin vain crème fraîche tai sour cream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti