26.2.2013

Kerrosvoileivät... the making of

Äskeisessä postauksessa vihjattiin jo siitä tosiasiasta, että täällä on ns. pitkästä aikaa tehty kunnon voileipiä. Ei siis vain voileipiä, vaan leipäateria ihan kunnon päällisten ja leikkeleiden kera. Jopa kerrosvoileipiä!

Viimeiset basilikanlehdet etsivät yhä paikkaansa,
ja vikat pikkutomaatit odottavat vielä siivutusta.

Mennään Lidliin ja ostetaan edukasta maustamatonta tuorejuustoa.
Maanantaina sitä kaapaistaan spaghetin sekaan sellaisenaan.
Tiistaiksi siitä maustetaan osa kuivayrteillä voileipiä varten.
Keskiviikkona makustellaan kaneli-sokeri-juustua skonssien päällä...

Ja varmastikin pitkän kaavan mukaisten kerrosvoileipien puuhastelu on postauksen arvoinen juttu. Etenkin näinä aikoina, kun kolmioleipä tarkoittaa valitettavan usein vakuumipakattua paahtoleipää limakeskuksella ja jauhelihatkin voi ostaa valmiiksi käristettynä. ;) No juu, mutta itseasiassa Suomessa on havaittu trendi valmisruokien kulutuksen vähenemisessä.

Omista kerrosvoikkareistani en valitettavasti saanut kolmioleipiä, koska hapanleipä tuli leivottua limpuksi. Leipäsiipaleiden voiteluun käytin tässä tuorejuustoa, jonka olin itse maustanut kuivatuilla yrteillä (edellisiltana vaan kuivayrtit tuorejuuston sekaan, niin maut ehtivät tekeytyä). Toinen leipäviipale vuorataan basilikanlehdillä (raaskin todellakin ostaa kaupasta tuoreyrttiä). Sitten siivutetaan ohuesti (kirsikka)tomaatteja, joilla peitetään molemmat leipäsiivut. Lopuksi vielä kaksinkerroin heitetty palvikalkkunasiivu jommankumman leivän niskaan, minkä jälkeen leipäpuolikkaat voikin painaa tiiviisti yhteen. Sitten kikkailijat leikkaavat vielä kerroshässäkän halki, poikki ja pinoon. Nautitaan tuoreeltaan tai mehustutetaan jääkaapissa.


Kuin kaksi marjaa?

2 kommenttia:

  1. Kivan värikkäät leivät. Tällaiset maistuu välipalana.:) Lidlin kirsikkatomaatit on nyt olleet tosi hyvän makuisia. Monta rasiaa tullut tuhottua, kun niitä syö mielellään ihan sellaisenaankin. Usein tähän aikaan vuodesta tomaateissa ei ole kauheasti makua, mutta noissa eriväristen sekoituksessa on jo hyvin makeutta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuossa kolmen värin sekoitusrasiassa olivat kyllä kaikki tomaatit jo makeita! Jopa ne hailakamman punaiset, joita epäilin raammiksi, olivat ihan priimaa ainakin sen parin päivän pöydällä kypsyttelyn jälkeen. :) Keltaiset lajikkeet ovat ilmeisesti usein erityisen makeita, ja sellaista satoa suunnittelen kerääväni tulevana kesänä taas parvekepuutarhastakin. Kevään odotusta on muutenkin jo ilmassa, laitoin (pääsiäis)ohraa kasvamaan ikkunalle. :D

      Poista