29.1.2013

Muffins aux graines de pavot et citron chez Jasu
(Unikonsiemen-sitruunamuffinit)


Viime lauantaina hyvä määrä ruokabloggaajia kokoontui illanistujaisiin, joissa nautittiin pitkän kaavan mukainen illallisilotulitus. Nyyttäriperiaatteella toteutettu juhlakattaus nautittiin määritelmän mukaisesti chez Jasu, eli kokoonkutsujana toimineen Chez Jasu -blogin kotikartanossa. Ruokakulttuurin ohella ilta oli myös tapakulttuurin riemuvoitto: isäntäpariskunta todellakin ihastutti lämpimällä vieraanvaraisuudellaan! Välittömyys ja huomaavaisuus vakuuttivat vieraan jo ensi minuutilla tervetulleisuudestaan. :)

Itse varustauduin blogimiittiin jälkkäripuolen aseilla, koska suolaisista tarjottavista tuli jo etukäteen paljon lupauksia. Tempaisinkin lauantaiaamuna uuniin unikonsiemenillä ja sitruunalla maustettuja muffineita. Paistoin ne pikkuvuoissa, sillä pienet suupalat toimivat tällaisissa tilaisuuksissa yllättäen paremmin. Muffinitaikinaan laitoin pari desiä partaäijäjugua, joka tekee leivonnaisista ihanan meheviä. Ja älynväläyksenä keksin tuoda muffareihin vielä lisäväriä kurkumalla. Pitäähän sitruunaisten muffineiden myös näyttää kauniin keltaisilta! Arviomitta, eli teelusikallinen, oli kuitenkin hieman liikaa, vastaisen varalle hillitsisin homman puolikkaaseen.

Bree Van de Kamp -hetki.


Unikonsiemen-sitruunamuffinit
(35 minimuffinia, ehkä 12 isoa?)

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl turkkilaista jugurttia
puolikkaan sitruunaan mehu ja kuori
0.5 dl (kookos)öljyä

4 dl vehnäjauhoja
0.25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl unikonsiemeniä
(0.5 tl kurkumaa värin vuoksi)

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon jugurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä öljy. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat ainekset huolellisesti. Yhdistä sitten kosteat ja kuivat ainekset, ja hämmentele tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokiin, ja paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jos et saa leivonnaisia paistettua yhdellä kertaa, laita taikinakulho odotteluajaksi jääkaappiin.

Unikko on muuten ranskaksi myös coquelicot! :D



Mitä muuta Jasulassa tarjottiin? Keitä muita oli mukana? Tsekkaa isäntämme Jasun kirjoitus, jonka kautta löydät myös muiden illan herkkujen reseptilähteille. Ohessa muutamia kuvia illan tarjonnasta... Suosikkien nimeäminen on käytännössä mahdotonta. Kaikki oli niin hyvää! :D Erikoismaininta ehkä Siskot kokkaa -blogin Nellelle, jonka kielipatee ja neuvot naudan kielen käsittelystä saivat minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että vuonna 2013 meitsi lähtee opiskelemaan elinkokkausta. Ja Soppaa ja silmukoita -blogin Marja tarjoili aivan älyttömän herkullista vietnamilaista kanasalaattia... Ja, ja, ja...

Siskot kokkaa kielipateeta.

Alkupalamaistiaisia.

Kaunis kattaus pitkässä pöydässä.

Kaikki äitini reseptit ja vähän muutkin
(elämän)ohjeet johdattelivat lohipastramin äärelle.

Possun ribsejä nyt vaan on ajan hengen
mukaisesti pakko saada, Sillä sipuli!

Monenlaista suolaista palaa.

Törkeän hyvää lammasta Chez Jasun tapaan.

Suolaisia maistiaisia.

Pikaräpsy santsilusikallisesta vietnamilaista kanasalaattia,
asialla Soppaa ja silmukoita

Jälkkärimaistiaisia.

4 kommenttia:

  1. Onpa kivat muffinit;unikonsiemenet sopivat niin hyvin leivonnaisiin:)Ja olen ihan kuolannut eri blogeissa näitten teidän blogimiittikuvien edessä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Yaelian, rapsahtelevat unikonsiemenet ovat mainio lisä leivonnaisiin. Sopivat hyvin yhteen sitrushedelmien kanssa, meinasin näihin pistää ensin greippiä, joka voisi olla aika kiva makukombo.

      Blogimiitti oli todellakin uskomaton. Ihania makuja! Mutta vaikkei ehtinytkään mukaan, niin kuvista ja kertomuksistakin saa varmasti inspiraatiota omiin kokkailuihin vaikka koko loppuvuodelle. :D

      Poista
  2. Oli mukava tavata. Todellakin Bree Van de Kamp -hetki ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ja tästä alkaa luonnollisestikin jo seuraavan häppeningin odottelu! :)

      Poista