9.1.2013

Ladylike limerahka

Noniin, tässä olisi välipala- tai jälkkäri-idea, joka esillepanon suhteen sopii täydellisesti blogin uudistuneeseen habitukseen. Kyseessä siis raikas limerahka, jota korostavat pinkit ja lilat pikkusydämet. Ja tässä käytetään ihan oikeaa limeä eli limettiä, ei valmiiksi maustettuja rahkoja. Ei niin, ettäkö niissä olisi jotain erityistä vikaa, mutta aito hedelmä antaa tiukemman aromin, ja ainakin minun makuuni maustetut rahkat ovat yleensä liian makeita. Ja siis jos joutuu kompensoimaan ylimakeutusta lisäämällä joukkoon maustamatonta maitorahkaa, makurahkan maustavat aromit laimenevat... Miksi siis tehdä turhia kompromisseja ja kettuuntua tyhjästä, kun voi maustaa ja makeuttaa rahkansa ihan itsekin. Ei tarvitse sitten kritisoida, kun saa itse tehdä. ;)


Limerahka

maitorahkaa
(kermaa)
limen kuorta ja mehua
sokeria

Sekoita maitorahka (ja vatkattu kerma). Raasta joukkoon limen kuori ja purista sekaan myös mehut. Sekoita ja mausta sokerilla. Pieniin prinsessahetkiin voit harkita myös koristelua strösseleillä tms.

Rahka-annoksen pinnan muotoilu pikkulusikan pohjalla spiraaliksi...
Ja siihen vielä hieman limen kuorta ja jokunen sokerisydän.
Rahkamassa pynttäytyy sekunneissa salonkikelpoiseksi annokseksi!

4 kommenttia:

 1. Minäkään en noista makurahkoista välitä lainkaan. :/ Ovat keinotekoisen makuisia ja aivan liian makeita. Leivontaan varmaan parempia, mutta itse en välipalaksi ottaisi koskaan. Näyttää herkulle tämä rahka, itse tehty parempaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, itsetehty on parempaa, eikä tarvitse kyllästyä muutamaan valmiiseen makukomboon.

   Makurahkojen käyttämistä leivonnassa en kyllä ole koskaan oikein ymmärtänyt. Harvemmin se rahka jää leivonnaiseen sellaisenaan, vaan rahka tulee esim. marjapiiraaseen... Ja en minä ainakaan halua kuningatarrahkaa mustikkapiirakkaan! Vaniljan makuinen toki sopii mihin vain leivonnaiseen, mutta olisiko se sitten ollut vaikeaa sekoittaa teelusikallinen tai pari vaniljasokeria maitorahkaan? :D

   Poista
 2. Tykkäisin kauheasti niistä Valion makurahkoista jälkkärinä, mutta ensimmäisen lusikallisen jälkeen makeus iskee vastaan. : D Ja minä olen kuitenkin makean perään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen aina ollut älyttömän perso makealle... Mutta olen huomannut, että sen jälkeen kun kiinnostuin kokkailusta (ja aloin tekemään yhä useamman ruuan, jälkkärin ja välipalan ihan oikeista raaka-aineista valmistuotteiden sijaan) monet tuotteet alkoivat ällöttämään makeudellaan. Makuaisti ei ole enää tottunut jatkuvaan piilosokerisyötteeseen, ja vaikkapa joku normimansikkajugurtti maistuu aivan liian makealle... Oman terveyden kannalta erittäin hyvä juttu!

   Poista