24.1.2013

Kanelijäätelö (persialainen sellainen... juu-u)

Jäätelön syönnille ei ole mitään estettä talvellakaan. Päinvastoin, jätskihän ilmentää talvisesonkia jo olomuodollaankin! Eihän sitä tarvitse ulkona syödä. ;)


Tämä siis introksi talviselle kanelijäätelölle. Jääkaapista löytyi nimittäin myyntipäivää kolkutteleva vaniljavaahtotölkki, ja jäätelö oli houkuttelevin idea, jota tuohon hätään keksin. Kanelijädeidea on alunperin jostain kaupan pakastealtaasta ainakin vielä viime vuonna löytyneestä jäätelömausta, josta tykkäsin kovasti. Cinnamon-caramel tai jotain sinne päin. Ei vaan ole näkynyt viime aikoina?

No, minä paritin kanelin kuitenkin jäätelömassassa appelsiininkukkaveden kanssa, mikä tottakai minun kirjoissani teki jäätelöstäni persialaista. Caramel- tai kinuskikastikkeita ei ole eikä tule, mutta siirappi toimi paremmin kuin hyvin annoksen kruununa. (Ja karpalot vielä tuossa kuvan annoksessa ihan vain koska niitä oli pakkasessa jäätelökoneen vieressä ja mun teki mieli ottaa kourallinen. Persiassahan karpaloita on yhtä paljon kuin Persioita nykykartalla.)

Tässä vaiheessa se on parhaimmillaan...

Kanelijäätelö

1 prk (2.5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tl kanelia
(1 tl appelsiininkukkavettä)
(siirappia tai kinuskikastiketta)

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahtoon maitorahka, kaneli ja valinnainen appelsiininkukkavesi. Hurauta jäätelöksi jäätelökoneella. Lorauta jäätelöannoksiin hieman siirappia tai kinuskikastiketta. (Jos pakastat tätä jäätelöä, ota se sulamaan hieman ennen syöntiä. Tai pyöräytä nopeasti mikron kautta. Massa nimittäin jäätyy todella kovaksi, mutta pieni lämmitys palauttaa sen ihanaiseksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti