17.12.2012

Lohivoileipäkakku itsenäisesti yhdessä

Itsenäisyyspäivä sujui tänäkin vuonna perheen parissa, varsin perinteiseen tapaan. Ja Linnan juhliahan on aina ihan pakko katsella sivusilmällä... Poikkeuksen tähän teeveerutiiniin voisi aiheuttaa varmaankin vain kutsu itse pirskeisiin. ;) Itsenäisyyspäivän iltana syödään tietysti hyvin, ja jos suomalaisuus näkyy ruoassa jollain tapaa, ei siitä ainakaan haittaa ole.

Itsenäisyyspäivän lohivoileipäkakku ja marjaisa täytekakku
(Suomen kesästä säilöttyjä mansikoita, vadelmia ja mustikoita).

Me päätimme sitten pistää elämän risaiseksi tekemällä voileipäkakkua. Ja nimenomaan lohesta. Meillä ei siis koskaan aiemmin ole tehty voileipäkakkua itse! Vaikka juhlapöydän tarjoilut on isommissakin omissa juhlissa tehty pääasiassa itse, on voileipäkakku kuitenkin tilattu ja ostettu alan ammattilaisilta. No, tämän suorituksen jälkeen ei enää voi vedota kokemattomuuteen tai tekemisen vaivalloisuuteen! Mutta sinällään kyllä ymmärrän paremmin kuin hyvin, että juhlajärjestelyjen vilskeissä osa valmisteluista on todellakin fiksua ulkoistaa. ;)

Mutta siis tämä nyt tekemämme voileipäkakku... Erityistä reseptiä en lähde tässä tarjoilemaan, koska emme sellaista käyttäneetkään (saati sitten kirjanneet ylös). Apuja ja vinkkejä tekemiseen haettiin kuitenkin esimerkiksi Kinuskikissalta. Meidän kaakussa oli kolme kerrosta, joista kaksi perustui savuloheen ja ruohosipulituorejuustoon. Keskikerroksessa taas komeili munavoityyppinen täyte keitetyistä munista. Tummat leipäviipaleet kostutettiin kasvisliemellä, ja sitruunaa ja ruohosipulia ripoteltiin sinne ja tänne. Täytteiden ja kuorrutuksen liimana siis erilaisia komboja tuorejuustoa ja kermaviiliä. Ja koristelun näette itsekin. :D


Hullun hyvää! Eikä missään määrin vaikeaa tai vaivalloistakaan. Tosin aamupäivällä pitää tehdä, jos illalla aikoo popsia, jotta luomus ehtii tekeytyä rauhassa. Kyllä yhdessä itse(näisesti) tehty on hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti