3.12.2012

Lohikäärmeromantiikkaa & Kokinyllätys-lohipasta

Lohi on ehdottomasti useimmin kokkaamani kalalajike. Pidän kyllä muutenkin kaloista ja äyriäisistä, mutta lohen saatavuus ja helppous vievät usein voiton. Ja maistuuhan se monessa muodossa: uunissa tai pannussa paistaen, graavattuna, savustettuna tai raakana... keitossa, pastan kanssa, pihvinä...

PUS PUS! Lohikäärmeromantiikkaa lohiruusun alla!

Uunilohen kanssa kikkailua on harrastettu useamminkin, ja kuvassa onkin yhdet söpöt lohikäärmeversiot. :D (Ihan vaan leikkaat lohifileen haluttuun muotoon, esimerkiksi suikaleeksi. Ja sitten suikale leivinpaperille kiemurtelemaan tai muuten vaan hassusti sykkyrälle. Uunitetaan normisti.) Myös erilaisista siemenkuorrutuksista (kuten unikko ja sesam) olen tykännyt, tulee hyvää ja iloisen näköistä ruokaa. Pieni dippaus tai sively kalakastikkeella tai soijalla, ja päälle siemeniä. Ja lohet uuniin!Alempana seuraavan kuvan lohipasta-annos taas oli hieman jännempi tapaus. Kyseessä oli erään kiireisen arki-illan pikakokkaus. Lohi pannulle, ja makrut nopeasti kiehumaan. Ja lohen sekaan suolaa, ruohosipulia ja tuorejuustoa. Lopuksi kipataan vaan pasta ja kala sekaisin, ja annostellaan pikaherkku lautasille.

Vaan tuona iltana lautasilla oli myös hienoinen ylläri... Nappasin nimittäin jääkaapista appelsiininmakuisen tuorejuuston, eli tuotteen, jota en ollut koskaan ennen kokeillut. Luulin, että tuorejuusto oli siis vain ja ainoastaan appelsiinilla maustettu, ja appelsiinilohi oli se makukombo, jota hain. MUTTA kyseessähän on siis ilmeisesti vain jälkiruokiin suunnattu tuote, joka olikin kovin makeaa. Ja tämä tajuttiin vasta kun ruoka oli lautasella. :D Aika eksoottinen, makea pastaelämys! Ei pahaa, mutta enpä nyt tarkoituksella noin toiste tekisi. (Lue: ei mennyt roskiin, jopa jämäannos käytettiin seuraavan päivän työlounaana. Silloin oudohkoon makuun olikin ehkä jo paremmin sopeutunut.) Siinä muuten teille taas pientä blogi-realitya. Aina ei mene niinkuin Strömsössä.

Lohikuutioita ottaa pannuun. Ehkä siis oli syytäkin keventää tunnelmaa makeilulla.

"Kokin yllätys" voi joskus yllättää paitsi aterijoitsijat, myös kokin...
Kokin yllätysmenu -> kokinyllätysmenu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti