29.11.2012

Omppujälkkärit Liiteristä

Lidl on kyllä hauska paikka tehdä ostoksia. Tai ainakin minusta siellä on mukava käydä silloin tällöin: tiettyjä keittiön perustuotteita täydentämässä ja toisaalta sesonkituotteita ihmettelemässä. Monesti löytyy jotakin uutuutta tai jännää teematuotetta, ja mikäpä sen mukavampaa kuin nähdä pientä vaihtelua jääkapissa ja myöhemmin lautasella.

Eipä näiden tekeminen nyt itsekään vaikeaa olisi!
Ja nyt on nämä söpöt lasikupposetkin valmiina!

Aiemmin syksyllä Lidl-ruokaostoksilla (ja tämä ei muuten ole mikään mainosbloggaus, vaan täysin itsenäinen kirjoitus :D) jugurttihyllyn tienoilta mukaan tarttui omenamurupaistos. Siis pakkaus, jossa oli kaksi annosta jälkkäriä, joissa oli omenahilloketta (you know, the chunky kind) ja erikseen pakatut murupussukat päälle ripotettavaksi. Sai kuulemma lämmittää mikrossa tai uunissa. Ja kun pakkauksen hinta oli alle 3 euroa, ja hoksasin lisäksi saavani setissä kaupan päälle kätsyt lasiset jälkiruokakulhot myöhempääkin käyttöä varten, oli heräteostos kassarutiineja vaille sinetöity. Muistelen, ettei ainesosalistakaan ollut paha, ei tainnut olla mitään lisä- tai turhakeaineita.

Annokset lämmitettiin meillä sitten uunissa, jotta murupaistos pääsisi oikein rapeilemaan. No okei, uuni lämpisi muutenkin pääruoan takia. Ja oli muutes pirun hyvää. Olisi mennyt aivan täydestä kotitekoisena jälkkärinä, ei siis minkään valtakunnan teollista sävyä. Ainoa mikä harmitti, oli se, että tämä kaiketi oli sellainen vain hetken saatavilla oleva sesonkituote? Mistä muuten tulikin mieleen, että pitää varmaan mennä vaikka lauantaina tsekkaamaan mitä Lidlistä näin joulun alla löytyy...

Tämmöisillä siis lähdettiin liikkeelle.

Ennen lämmittelyä...

... ja uunittelun jälkeen. (Joo-o, valtava ero!) Mutta mikä tuoksu! :)

2 kommenttia:

  1. Tuollaisia en ole huomannutkaan Lidlissä. Varmaan hyvää ja plussaa lasiset kulhot.:) Meillä tuo Liiteri on tuossa ihan parin kilometrin päässä, joten joka viikko sielläkin tulee ostoksia tehtyä. Varsinkin vihannes-hedelmäpuoli on siellä hyvin edullista. Ja nuo kaikenlaiset sesonkituotteet tuovat kivaa vaihtelua ja kaikenlaista uutta tulee sen myötä aina kokeiltua. Se vain on harmi, kun löytää jonkin hyvän sesonkijutun, niin sitä saa sitten odotella taas seuraavaan sesonkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minullakin lähin Lidl on ihan kivenheiton päässä, vaikkei se lähikauppani olekaan. Melkein siis liiteri takapihalla. :D Ja kyllähän siellä tänään käväisinkin. Mukaan tarttui muun muassa viikunahilloa ja oikein edukasta Pecorino-juustoa.

      Poista