27.11.2012

Nibsin nabsin kaakaohippumuffinit

CocoVilla on parhaillaan käynnissä kilpailu, jossa tarkoituksena on ideoida "maukas mutta terveellinen välipala tai jälkiruoka". No tuohan on... jos ei nyt ihan leipätyöni niin pitkäaikainen harrastukseni! Tosin minä muotoilisin omaksi tavoitteekseni "maukkaan JA terveellisen", oli sitten kyse välipalasta, jälkkäristä tai mistä tahansa muusta ateriasta tai sen osasta. ;)

Kaakaonibsmuffinit, cocoa nibs muffins!

Kisareseptissä on tarkoituksena käyttää vähintään kahta CocoVin (maahantuomaa) tuotetta. Osallistujat saivat neljän raaka-aineen tuotepaketin, (ihan MasterChefin yllätysboksikamaa, jeejee) josta valinnat sitten sai tehdä. Kisaideani ei kuitenkaan syntynyt ihan välittömästi tuotteet nähdessäni, mutta pienet pohdinnat johdattivat sitten kaakaonibsien ja kookosöljyn käyttämiseen. Molemmat ovat minulle uusia tuotteita, ja maistelin, haistelin ja testailin niitä ennenkuin ryhdyin oikeisiin hommiin. Ja molempiin tuotteisiin ihastuin muuten välittömästi!

Kaakonibsit ovat todellakin tuote, johon-tutustumista-vasta-nyt harmittelen. Kysehän on ihan aidosti vain kaakaopapurouheesta. Ihanan intensiivinen kaakaon (lue: suklaan) tuoksu ja maku ilman mitään muuta sotkua. Niitä voi nipsiä ja napsia ihan sellaisenaankin, mutta ne myös avaavat ihan uudet mahdollisuudet sekä makean että suolaisen leivonnan ja kokkailun parissa! Ja siis 29 grammaa ravintokuitua (per 100 grammaa tuotetta)! Kookosöljy on myös kätevä tuote. Sopii kuulemma vaikka minkä rasvan korvaamiseen, kestää kuumennustakin. Ja siis tämä on nimenomaan hyvää, terveellistä rasvaa. Pitäisi ehkä testata noita kauneuden- ja terveydenhoidon käyttömahiksia myös. :D

idmufff

Edellisten lisäksi tuotepaketti sisälsi myös goji-marjoja ja Kalaharin suolaa, joita näemme varmasti blogissakin myöhemmin. Saa nähdä miten gojin kanssa käy, toistaiseksi olen sitä nautiskellut vain juguissa ja smoothieissa, ilman ihmeempää innostusta. Kotikeittiööni kuivatut goji-marjat löysivät siis nyt ensimmäisen kerran.

Mutta sitten itse kisaherkkuun. Päätin leipoa viikonloppuaamiaiselle muffineita, joissa kaakaonibsit ovat kimpassa appelsiinin kanssa. Nesteenä käytin appelsiinimehua, ja sitruksen makua tehostavat vielä appelsiininkuoripalat. Näissä muffineissa kaakaonibsit, appelsiininkuoripalat sekä rouheinen sämpyläjauho tuovat kaikki hyvää purutuntumaa, kyse ei siis ole mistään höttöpullamuffineista! Vaniljasokeri ja sokeroidut kuoripalat tuovat pientä makeutta, mutta muuta sokeria ei tarvittu lainkaan. Nämä ovat nimenomaan aamiais- tai välipalaruokaa, mutta kyllä nämä jälkiruoastakin käyvät! Njam!

Kaakaonibs? Vähän kuin suklaahippuja, mutta parempaa!

Viikonloppuaamun auringonpaiste on jotakin mistä valittaminen pitäisi kieltää lailla. Mutta syystalven punainen aamunkajaste suoraan parvekkeelle ei kyllä luonut amatöörikuvaajalle otollisia valo-olosuhteita. Mutta kun oli niin hienot "lavasteet", saatte kärsiä näistä aamukuvistakin minikollaasina! (Muut kuvat otettu myöhemmin.)Nibsin nabsin kaakaohippumuffinit 12 kpl isohkoja

2 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
0.5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaonibsejä
1 pkt (100 g) appelsiininkuoripaloja

1 muna
0.5 dl kookosöljyä
3.5 dl appelsiinimehua

Sekoita kuivat ainekset keskenään sekaisin. Riko toiseen kulhoon muna ja sekoita joukkoon kookosöljy ja appelsiinimehu. (Jos kookosöljy meinaa kiinteytyä kylmien ainesosien joukossa, käytä kulhoa varovaisesti mikrossa. Lämmitä vain sen verran, että kookosöljy nesteytyy!) Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainekset huolella tasaiseksi taikinaksi ja lusikoi kookosöljyllä voideltuun tai paperoituun muffinivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Pakollinen poikkileikkauskuva (lue: poikkihaukkauskuva) kaakaonibskakkuslaissista.

[Loppuhuomautus: Taikinastaa saa 12 reipasta muffinia tai 12 pienempää + vaikka pikkuisen extrakakun. Itse mamoilin enkä uskaltanut täyttää muffinikoloja riittävän täyteen, jolloin taikinaa jäi yli. Kaadoin loput 16 cm pikkuiseen irtopohjavuokaan, joka ei kuitenkaan mahtunut samaan aikaan uuniin. Eipä tietenkään! :D Jos käy näin, pistä vuoka taikinoineen jääkaappiin odottamaan, jottei leivinjauhe rupea suotta pelleilemään.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti