15.11.2012

Mokkariisi eli kahvi-riisipuuro-vanukas

Tässä keittiössä ei ole ainakaan ideoista pulaa, mikä näkyy sitten vähintäänkin kiitettävästi esimerkiksi tässä aamupalapuurossa (joka siis keitetään jo edellisenä iltana, jotta se ehtii jäähtyä). Tämä on minun versioni riisifruteista, riisivanukkaista, viktoriankiisseleistä, jne... Monia nimiä ja variaatioita, tykkään aina! Paitsi ehkä silloin, jos joukossa on säilykehedelmiä.

Ja on houkutteleva kuva joo. Olisi pitänyt tarjoilla viinilasista! ;)

No, Hayleyn kylmän riisipuuron jujuna on kahvi. Capuccinojauheen menekki oli heikohko, joten viimeinen desi upotettiin tämän puuron keittoveteen. Ja nimenomaan veteen, koska jauheseoksessa oli maitoelementti valmiina. (Hyvä uutinen paitsi siksi, ettei minulla ollut tuolloin maitoa jääkaapissa, mutta myös koska maitopohjaiset puurot keittävät minulla aina yli.) Puuron sekaan saksittiin myös kuivattuja aprikooseja. Mistähän johtuu, että minusta aprikoosi ja kahvi sopivat makuina erikoisen hyvin yhteen...? No, se siitä.

Riisiaamupalan, joka myös jälkkäristä minusta menisi, yhteensitovana elementtinä käytin paksua kreikkalaista jugurttia. Rakenne oli ihanan kermainen! Ja mokkaisen aprikoosinen maku oli ainakin minulle mieleen. Ihana aamupala, viitsisinpä tehdä tällaisia useamminkin!

Mokkasiinit jalkaan ja mokkariisit aamupalan pikku lisukkeeksi.Mokkariisi

6 dl vettä
1 dl puuroriisiä
1 dl capuccinojauhetta
50 g kuivattuja aprikooseja
1 dl vettä
1 tl vaniljauutetta
(sokeria)
3 dl (kreikkalaista) jugurttia

Kiehauta vesi kattilassa, ja lisää joukkoon riisi sekä capuccinojauhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää sitten neljään osaan pilkotut aprikoosit, vesidesi ja vaniljauute. Mikäli capucccinojauhe on sokeroimatonta, voit halutessasi makeuttaa puuroa hieman sokerilla. Anna puuron kypsyä vielä noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sekoita joukkoon lopuksi jugurtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti