11.10.2012

Ulkoruokinnassa: Ravintola Meche

Ruokaharrastamisen kautta voi tavata uusia kasvoja, ja minusta onkin ollut hauska huomata kuinka eritaustaisia ihmisiä muodossa tai toisessa harjoitettu ruokafriikkaus voikin yhdistää. Mielenkiintoisia persoonia! :) Erilaisissa tapahtumissa pääsee tutustumaan, ja pääsinpä äskettäin Viva ciabatta! -blogin Aleksin mielenhäiriöstä johtuen mukaan viettämään iloista ruokaharrastajien ravintolailtaa (arkena!). Täsmäisku tehtiin uuteen ja varsin tyylikkääseen ravintola Mecheen. Yllärimenumme esittelyn voi lukaista myös Kulinaarimuruja-blogista, sillä ilopilleri Jaana kuului myös tuoniltaiseen poppooseemme.

Punkkua ja pääruokaa à la Meche.

Yllätysmenu aloitettiin caprese-salaatilla. Mozzarella-tomaattisalaattiin oli keksitty yllättävän monta vinkeätä viritystä. Annoksessa oli normielementtien lisäksi basilikamajoneesia, mozzarellajäätelöä, tomaattipyrettä ja erityisen ihastuttavaa murua, ilmeiseti paahdettua mozzarellajuustoa! Oikein kaunis ja herkullinen annos, täydellisen tyytyväinen olin. Tomaattipyre jakoi vähän pöytäseurueen mielipiteitä. Joku ihmetteli sen roolia, ja sitä, oliko se suoraan tuubista/purkista. Ja toinen kehui edellisen kommenttia kuulematta mainioksi makulisäksi. :D Itse olin jälkimmäisen kanssa samaa mieltä, sitäpaitsi syönhän tomaattipyrepurkin jämätkin kotona sellaisenaan, suurena herkkuna. ;)

Salaatti caprese.

Alkuun tietysti myös lämmintä, rapeakuorista leipää ja voikuutio.

Pääruokana tarjoiltiin karitsaa, kateenkorvaa ja jaettavana lisäkkeenä lämmintä kreikkalaista salaattia. Karitsa oli todella mehevää ja maukasta, eikä vähiten rullaksi käärityn lihan välissä olevan rasvasiipaleen myötävaikutuksesta. Tuo peruspekonia tuhdimpi mehustaja jäi kyllä minulta syömättä, poislukien rapeat päällisosat. Mutta se, mitä se teki karitsalle, oli kyllä erittäin jees. Kateenkorvaa maistoin nyt muistaakseni ensimmäistä kertaa, ja tykkäsin. Ei ollenkaan liian voimakasta sisäelimen makua. Ja rakennekin oli miellyttävä. Tästä positiivisesta uudesta makukokemuksesta kiitos kuuluu varmasti mitä suuremmissa määrin Mechen loistaville kokeille.

Karitsalla oli myös kaunis multikastikepeili, ja lämmin kreikkalainen salaatti oli hauska lisäke. Tosin se jäi minusta vähän irralliseksi karitsasta. Ja ottaen huomioon alkupalalla nautitut tomaatit ja toisen välimerellisen juuston (alkupalalla mozzarellaa, pääruoassa fetaa), oli tässä pieni toiston vivahde.

Pääruoka: karitsaa ja kateenkorvaa.

Pääruoan lisuke: lämmin kreikkalainen salaatti.

Jälkkärimahaan mahtui vielä mustaherukkasorbettia ja suklaata, hauskoilla jujuilla alkupalan tyyliin höystäen (oli pehmeää, kylmää, rapeaa, täyteläistä, jne.). Hyvä, raikkaan makea lopetus, ja sorbetti oli kyllä ihanan mustaherukkainen. Kulinaarimurustelija tosin vaihtoi oman annoksensa (etukäteen tietysti) persikkapannacottaan kahvijädellä, joka oli kyllä kovasti kaunis orvokkeineen kaikkineen.

Jälkiruoka: mustaherukkasorbettia ja suklaata. Malttamattomana otin jälkiruoastani vain yhden pikaräpsykuvan... kuvakulmasta, joka saa lautasen näyttämään tyhjältä, kun puolet elementeistä jää toistensa taakse. D'oh!

Vieruskaverin hempeä jälkkäri: persikkapannacottaa ja kahvijäätelöä.

Summa summarum: tyylikäs ravintola, mielenkiintoiset ja todella maistuvat ruuat. Tarjoilu pelasi sujuvasti, ja henkilökunta myös esitteli tarjotut annokset niin, että ei jäänyt epäselväksi, että Mechessä ollaan asialleen omistautuneita. Hintaa yllätysmenulla oli 39 euroa (+juomat). Mielellään uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Wau, kauniit annokset ja sisältökin vaikuttaa kirjoituksesi perusteella oikein lupaavalta. Eikä hintakaan ole todellakaan paha, ihan täysin oman rahan paikka näemmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä nätit ja herkulliset annokset. Hinta ei pelästytä ja laatu on kohdallaan, oikein positiivinen kokemus minusta.

      Poista