21.10.2012

Omenamannaa ja bloggaamisen reality checkiä

Tummista mannaryyneistä tulee herkkupuuroa! Punainen atlas -omppu sujahtikin iltapalapuuroon, jota myös kanelilla ja tummalla siirapilla hieman maustettiin. Oli muuten parempaa kuin monet jälkiruoat, ja jälkkärinähän tätä oikeastaan syötiinkin. Kerrassaan maukas ja hyväätekevä annos!


Puuron keittelyvaiheessa hyväätekevyyksien kanssa olikin sitten vähän niin ja näin. Mannapuurohan pitäisi maitoon keitellä. No, maitoa oli vain muutama desi, joten jatkoin sitä vedellä, mikä ei tässä tapauksessa mausta tingi (koska makua tulee kyllä ompuista ja kanelista ja vaikka mistä). Mutta... Noinkin vaatimaton maitolitku pääsi minulla heti alkuvaiheessa kiehumaan yli. Meinasi kiehahtaa omien korvien välissäkin... Pata kattilaa soimaa tai jotain semmoista. :P Että tämmöistä tällä kertaa. Tulipahan pitkästä aikaa käyttöä lieden puhtaaksiraapijalle.

Pahoinpidelty liesiparka. Ei näin...

Yllä olevan kuvan aasinsillalla myös pari sanaa Liemessä-blogin Jennin Blogi reality -haasteesta. Tässä nostetaan esille tärkeitä asioita, terve vastuu ja hyvän maun rajoissa toimiminen ovat osa paitsi muuta elämää myös bloggausta. Ja toisesta vinkkelistä katsoen on hauska päästä kurkistamaan kulissien taakse, kun vaikkapa erikoisen siloitellussa ruokablogissa kerrotaankin joskus epäonnistuneesta testiajosta tai jopa kunnollisesta keittiökatastrofista. Oma suosikkini ovat keittiökatastrofikuvat tyyppiä Pisan torni -tiskivuori tai sauvasekoitin versus valkoiset keittiöpinnat. Omassa keittiössäni tuontyyppisiä kuvia saisi napsittua useamminkin, mutta huumorinkukat ei ehkä kuki parhaimmillaan tuollaisten hetkien vallitessa... eikä kameran esille kaivamista pahemmin tule ajatelleeksi.

Noo, meikäläisen blogi kyllä pyrkii siisteihin kuviin, joissa tallentuvat kokkailukokeilut omaksi iloksi ja muiden inspikseksi. Että aika realistisella otteella mennään joka tapauksessa: arkiruokia ja juhlahetkien herkkuja. Ja kantapään kautta oppimistakin on ajoittain... ;) Jennin haaste kokonaisen päivän ruokapäiväkirjasta blogi reality -mielessä on hauska, pitää ehdottomasti toteuttaa. Jos vaan muistaisi kameraa kaivella ja raahata mukana... :POmenamanna

tummia mannaryynejä
vettä ja maitoa suhteessa 2:1
1-2 kotimaista omenaa
kanelia
roiskaus siirappia (tai hunajaa tai sokeria)

Keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti 4 annosta mannapuuroa. Parempaa tulee jos edes osa on maitoa, minulla riitti purkin jämistä muutama desi. Kuutioi puuron joukkoon omena tai pari kuorineen. Mausta kanelilla ja makeuta pienesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti