18.10.2012

Makea puolukkaleipä... siis taas yksi versio!

Leipävuokakakkufiksaatio. Jep, semmoinen minulla on. Siksipä uunista putkahti teeman mukainen puolukkaleipä, taas yksi mainio aamu-, väli- ja iltapalaleivonnainen, joka saa noihin arkisiin hetkiin jälkkärimäistä juhlan tuntua. Ja kyllä, puolukoiden ja rukiin ravitsevilla ominaisuuksilla höystäen.


Resepti tämänkertaiseen kakkuleipään löytyi ruotsalaisen Johannan Me And My Sweets -blogista. Länsinaapurimme ymmärtävät myös hyvän päälle, ja sieltä löytyy paljon hyviä puolukkareseptejä.

Reseptin totesin oikein käyttökelpoiseksi, mutta minun vuokapötköni oli kyllä paljon vaaleampi! Joidenkin puolukoiden reunoilla taikina oli saanut aavistuksen verran soodan takia tapahtuvaa tummaa väriä, mutta ei onneksi pahasti (tai vihertävästi). Leivonnaisen rakenne oli aika mukava, tämmöisestä on ihana leikata paksuja siivuja ja mutustella niitä soffan pohjalla iltapalukaksi. :)



Puolukkaleipä / puolukkakakku
Alkuperäinen ohje: Me And My Sweets

3 dl vehnäjauhoja
1 dl puurohiutaleita
2.5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
(1 tl leipämausteita - skippasin tämän)
1 dl puolukoita
1 dl tummaa siirappia
3 dl maustamatonta jugurttia

Yhdistä kuivat ainekset leivontakulhossa. Lisää sitten loput ainesosat, ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia (testaa kypsyys tikulla). Anna jäähtyä ennen leikkaamista (ihan varmasti joo).

8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Käyn myös Johannan blogilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämäkin muuten parani pakastamisen myötä. Tuntuukin, että kaikki leivonnaiseni ovat pakkasesta kaivamisen jälkeen kivunneet makutasolla yhden askeleen korkeammalle. :D Lyhyt pakastaminen ilmeisesti antaa tuoreena pakastetun leivonnaisen mauille tilaa tekeytyä, ja sulanut tuote on mehevä.

      Poista
  2. Vaikuttaapa herkulliselta!
    Puolukat ovat olleet mulla tänä syksynä vähän sellainen "the" juttu. Vaikkei niin ole ennättänyt leipomaan, niin joka aamu niitä löytyy puurolautaselta kuitenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on sielläkin puolukat maistuneet! :) Tämmöinen kakkuleipä syntyy kyllä tosi helposti, ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Puuro toki kypsyy liedellä nopeammin, mutta muutoin vaivan määrä on aika lailla sama. ;)

      Poista
  3. Näyttääpä herkulliselta leivältä! Tekokin vaikuttaa aika helpohkolta. Tämä voisi hyvin korvata aamuisen kaurapuuron. Resepti testaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nimenomaan puuron (tai normileivän) tilalla itsekin olen tätä mutustellut. Vaihtelu virkistää. :)

      Ja minullehan tämä on puuronkeittoakin helpompaa, koska olen erityisen lahjakas kiehauttamaan puurot jossain vaiheessa aina hellalle... Ja tässä ei nyt sitä vaaraa onneksi ole. ;)

      Poista
  4. Rakastan tällaisia hedelmä/marja leipiä! Täytyy kyllä joku kerta itsekin tehdä. Ihanaa olisi nauttia tällaista kiireettömänä aamuna aamiaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain suositella kokeilemista! Ja nimenomaan eri hedelmiä ja marjoja vaihdellen: oman maun, sesongin ja insipisten mukaan. :D

      Poista