4.10.2012

Kahvikakku omena-kanelihillosta

Kotikotona valmistettiin kanelilla maustettua omenasosetta kätevästi hillosokeria käyttäen. Ihanista kotimaisista ompuista tietenkin! Käyttökohteita tälle herkulle riittää, ja arkikiireiden lomassa pyöräytin omppuhillosta pikkuruisen kahvikakunkin. Ajatuksen sain muistellessani raparperisosetta sisältävää kahvikakkua, joka oli todella pehmoista ja mehevää. En kuitenkaan ehtinyt tarkistelemaan reseptiä, vaan improvisoin minikaakun ihan näppituntumalta.

Lopputulos oli jälleen ihanan pehmoinen, ja kanelinen omenahillo teki kakusta kivan syksyisen. Jälkeenpäin hoksasin, etten laittanut taikinaan lainkaan rasvaa. No, eipä kakku välttämättä sitä kaipaakaan, koska ei ole lainkaan kuivaa tai murustuvaa. Mutta kun ei ole margariinia, ei ole suolan lähdettäkään, ja pienen suolaripauksen kakku olisi tarvinnut. Lisäänkin sen siksi reseptiin!

Arkikaakussa puolet jauhoista on ohraa! Tosin en ymmärrä
miksei näin voisi toimia yhtä lailla juhlakakunkin kanssa. :D



Omenakanelikakku (pieneen 15 cm rengasvuokaan)

1 muna
1.5 dl omenahilloa (kanelilla maustettua)
0.5 dl tummaa siirappia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(+ ripaus suolaa)

Vatkaa munan rakenne rikki ja vispilöi se sitten sekaisin omenahillon ja siirapin kanssa. (Itse käytin hillosokerilla valmistettua, kanelilla maustettua omenahilloa.) Sekoita leivinjauhe vehnä- ja ohrajauhoihin, ja yhdistä jauhoseos kosteiden ainesosien kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (en kyllä muistanut katsoa kauanko kypsentäminen kesti... pahoittelut).

2 kommenttia:

  1. Komea kahvikakku. Hillot mehevöittävät mukavasti kakkuja ja antavat makua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan nyt on suru puserossa kun oma osuuteni hillosta on loppu. :(

      Poista