20.10.2012

Japanilainen tarokääretorttu

Olette bonganneet Asematunneliin avatun pienen Bubble Tea Helsinki -putiikin? Siellä myydään söpöstelevää kuplateetä, cupcakeja, sushia ja vähän muutakin. Ohi tulee kuljettua säännöllisesti, ja olin iskenyt silmäni vihreään matchakääretorttuun ikkunalasien läpi kuikuillessani. :D

Kun sitten vihdoin astuin myymälään sisään ihan ostoaikeissa, katse kääntyikin vieressä oleviin tumman violetteihin rulliin. Kyltti kertoi maun olevan taro. No, kysäisin myyjältä, ja hän kertoi kyseessä on aasialainen perunan vastine, juurikasvi. Japanissa taroa kuulemma syödään paljon, ja taipuu näemmä myös makeaksi leivonnaiseksi. Voitte arvata, ettei enempiä perusteluja tarvittu, tämä eksoottinen kaveri lähti mukaan.


Yleensä karsastan keinotekoisesti värjättyjä ruokia, koska en vaan koe niitä houkutteleviksi. Mutta Japani-teeman kanssa olen aina valmis katsomaan tätä asiaa läpi sormien. ;) Googlailun perusteella tarojälkkärit näemmä usein värjätään purppuraisiksi, mutta onpa myös mahdollista, että väri tulee tästä kaverista, joka kylläkin on eri kasvi. Tiedä häntä, purppuraista oli ja mätsäsi täydellisesti tennareihini!

Tarokääretorttu oli maultaan erilaista kuin suomalaiset rullat. Siis niinkuin pitikin! :D sisimmästä valkoisesta täytteestä en tajunnut kysyä mitä se oli... Ylipäänsä maut olivat kyllä aika mietoja, kokemuksena ulkonäkö antoi enemmän kuin maku. Vaan hyvin maistui kahvitellessa, vaikka teen kanssa se ehkä olisi pitänyt syödä? Seuraavalla kerralla nappaan joka tapauksessa matkaan sen viheriäisen matchan.

Että semmosia kuvaussomisteita...

4 kommenttia:

 1. Olen itse hakenut kerran bubble teaa kyseisestä kaupasta ja jäin ihmeissäni tuijottelemaan näitä torttuja, kiva että joku uskaltautui testaamaan ja postaamaan niistä, nyt ehkä uskallan itsekin maistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sen liikkeen tiskit ovat muutenkin tosi näyttävän näköisiä (siis silloin kun ovat täynnä tavaraa). Kaikki erikoiset sushityyppiset setit myös. Tule sitten kertomaan jos ja kun rohkaistut maistamaan! :D

   Poista
 2. Vau, näyttää mun mielestä tosi hyvältä! Kiva tuo sävy-sävyyn kenkien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, erittäin hyvältä tuo leivos näyttää! Japanin ruokakulttuurissa ja japanilaisissa vaikutteissa pidän muuten kovasti juuri siitä, että ruoan elämyksellisyys visuaalisessakin mielessä on tärkeää. Värit, muodot, asettelut ja esillepano... Tosin saisin varmaan sapiskaa, kun esillepanossa tässä mukana kengät! ;)

   Poista