8.9.2012

Puolukka-salmiakkimuffinit

Apteekin salmiakki on minusta salmiakkinautinto parhaimmillaan. Siis ne pienet, ohuet karkit, joiden maku on ihanan voimakas. Nyt Haganolilta saa samat kiksit myös nestemäisessä muodossa, salmiakkikimixerinä. Siis täydellinen tuote salmiakin ystävän leivonta- tai jopa ruoanlaittopuuhiin!


Ja koska minusta salmiakki on melkein parhaimmillaan kun sen makua korostaa hedelmäinen makupari, tuli ihan ensimmäisenä testattua sitruuna-salmiakkitiikerikakkua. Se tosin leivottiin ja nautittiin yhteistuumin vieraskeittiössä, joten reseptit ja kuvat jäävät nyt bloggailematta. Vaan hyvää oli! :D Toinen salmiakkileivonnainen syntyikin sitten salmiakin ja puolukan tapaamisesta. Ja nyt muffinimuodossa. Tämä yhdistelmä olikin ihan mahtava, kirpakka puolukka pärjää todella hyvin vahvan ja makean salmiakin rinnalla. Suosittelen kokeilemaan, jos vaan seikkailunhalua riittää!

Tumma salmiakkisiirappi tuo myös aika tavalla erilaisen ulkonäön normileivonnaisiin verraten. Tiikerikakun tumma osio ei minusta ollut vaaleahkon harmaana kovinkaan houkuttelevan näköinen (kanssaruokailijoita se ei häirinnyt yhtä paljon), joten muffineihin käytin sokerin sijasta tummaa siirappia. Ajattelin sen auttavan, ja muffinien väri olikin jo tummempi ja parempi (imho). Muffinit eivät ole noilla siirapin ja salmiakkimixerin määrillä vielä ällömakeita, joten värinkin puolesta voisi ehkä lisätä jomman kumman määrää vielä puolen desin verran (ilman että tarvinnee edes jauhojen määrää muutella).


Puolukka-salmiakkimuffinit (10 kpl)

2 munaa
0.5 dl tummaa siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g (0.5 dl) juoksevaa margariinia
0.5 dl Haganolin salmiakkimixeriä
2 dl puolukoita

Vatkaa munat ja siirappi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisäile vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja nestemäisiä aineksia (margariini ja mixer), parissa erässä. Kääntele tasaiseksi sekoitetun taikinan joukkoon lopuksi vielä puolukat. Lusikoi voidellun muffinipellin koloihin, ja paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Yksi kuva tuli otettua jo leivontailtana, jolloin poikkileikkaus valaistiin salamalla!
Illat alkavat muuten oikeasti taas pimenemään vähitellen... Syksyä pukkaa!

4 kommenttia:

  1. Nami, ihana makuyhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja erittäin suomalainen myös! :D

      Poista
  2. Ompas jännän näköinen makuyhdistelmä. Taidanpa kokeilla kaapin perällä inspiraatiota odottanutta salmiakkimikseriä näihin! :)

    -Heini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heini: tsemppiä kokeiluihin. Piakkoin saattaa olla tulossa myös uusi salmiakkinen resepti. Pitäisi nimittäin saada tuon mikserin pullonpohjat käytettyä. :)

      Poista