4.9.2012

Pikkelöidyt punasipulit, suriseva kuokkavieras & viininpunainen mozzarellasalaatti

Marinoitu, hillottu, pikkelöity... Niin tai näin, tämänsorttiset etikkaisesti pehmennetyt (puna)sipulit ovat taas yksi om nom nom -juttu. Ne sopivat lisäkkeiksi melkein minkä tahansa ruuan kylkeen. Tänä kesänä keittelin satsin pikkelöityä punasipulia David Lebovitzin tapaan, ja kuvissa näkyy yksi tarjoiluehdotus ja käyttökohde: mozzarellasalaatti. Vastaavanlaisina resepteinä olen aiemmin esitellyt normisipulista haudutettavan sipulihillokkeen sekä keittämättä valmistuvat marinoidut punasipulirenkaat.

Tarjoilija, salaatissani on koppakuoriainen! :D
Kutsumaton vieras salaattilounaalla parvekepuutarhassa.


Viininpunainen salaatti

vihreätä salaattia
herneenversoja
pikkelöityä punasipulia (ohje alempana)
nektariineja
kirsikoita
mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
balsamicokastiketta (minulla viikunalla maustettua)
timjaminoksia

Yhdistele erilaisia vihreitä salaatinlehtiä ja herneenversoja. Höystä pikkelöidyllä punasipulilla ja revi päälle laadukasta pehmeää mozzarellajuustoa. Makeutta salaattiin tuovat nektariinit ja kirsikat, ja juuston päälle kiepautetaan myllystä hieman mustapippuria ja suolaa. Roiskauta vielä päälle pari tippaa balsamicokastiketta ja nuoria timjaminoksia.


Pikkelöity punasipuli (à la David Lebovitz + tuunaukset)

2 punasipulia
1.75 dl etikkaa (puna- tai valkoviini, minulla pullopohjat molemmista, noin 50-50)
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 kuivattu chili- tai cayennepippuri

Kuori punasipulit, ja pilko ne ohuiksi neljäsosarenkaiksi. Kuumenna etikkaliemi mausteineen: sokeri, suola, laakerinlehti, neilikka, maustepippuri ja chili. Lisää sipulit mausteliemeen, ja anna kiehua hiljakseen 3 minuuttia. Nosta sitten kattila pois liedeltä, ja anna jäähtyä rauhassa, jolloin myös sipulien väri tasaantuu. Pikkelöity sipuli säilyy hyvin jääkaapissa, ja keittoliemikin kannattaa säästää ja käyttää esimerkiksi salaattikastikkeena tai pastakasikkeen maustajana.

1 kommentti:

  1. Ei hassumman makuista tuo pikkelöity punasipuli. Pöyräytin suurinpiirtein tuolla ohjeella ja hyvin onnistui. Jospa tästä innostuisi pikkelöimään muitakin kasviksia :)

    VastaaPoista