2.9.2012

Aamufiilistelijän juustosarvet

Croissanteissa on sellaista hemmotteluaamun nautiskelevaa fiilistä. Omissa kokemuksissani ne liittyvät pääasiassa joko Etelä-Euroopan reissujen aamiaispöytiin tai lapsuudenkodin kiireettömiin viikonloppuaamuihin. Jos oli nimittäin juhlapäivä tiedossa, saatettiin aamu tuolloin aloittaa poksauttamalla voisarvitaikinapurkki auki. :)


Olen jo kauan halunnut soveltaa noiden kahden erilaisen muistelofiiliksen tuntua oman kodin viikonloppuaamiaisella. Maistuis varmaan sullekin! -blogin herkkusuun johdattamana olinkin päätynyt tallentamaan Aamulehden juustosarvireseptin kirjanmerkkeihini. Tosin täytyy sanoa, että sovittelin reseptiä taas aika tavalla omien mieltymysten ja jääkaapista löytyvien ainesten vuoksi. Mutta apuja tuosta reseptistä oli tietysti ainesosien määrien ja valmistusmenetelmän suhteen.

Nämä juustosarvet eivät siis ole työläämmästä hiivalla kohotettavasta voitaikinasta leivottavia croissantteja, vaan ne valmistuvat nopeasti leivinjauheella nostattaen. Eli ne malttaa todellakin tehdä heräämisen jälkeen suoraan aamupala-tai brunssipöytään ilman nälkäkuolemaa tai turhautumista! :D Ja voi että olivatkin herkullisia, jo uunista kantautuva parmesaaninsävyinen tuoksu lupaili hyvää. Näitä kun on uunilämpöisinä aamupalalautasella ja vieressä höyryää vielä kuppi maitokahvia... Ei jätä paljon toivomisen varaa! :) Onnellinen sunnuntai!

Juustosarvia kolmella tapaa: unikonsiemenillä,
parmesaaniraasteella ja seesaminsiemenillä koristellen.


Juustosarvet (16 kpl, 1 pellillinen)

2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja (tai muita jauhoja)
2.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 dl jugurttia (maustamaton, rasvaton)
0.5 dl juoksevaa margariinia
1+1 dl parmesaania

+ maitoa voiteluun
+ siemeniä koristeluun

Yhdistä kulhossa kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe ja suola. Mittaa ja kaada kulhon keskelle jugurtti, margariini ja 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa. Sekoita tasaiseksi ja kumoa jauhotetulle pöytätasolle. Kaulitse yhdeksi suureksi ympyräksi, ja leikkaa se 16 kapeaksi sektoriksi. (Vaihtoehtoisesti jaa taikina kahteen osaan, ja leikkaa vain 8 sektoriksi. Tällöin sarvista ei kuitenkaan tule yhtä kierteisiä.) Laita kunkin sektorin leveään päähän nokare parmesaania ja rullaa kohti ympyrän keskustaa. Siirrä sarvet leivinpaperoidulle pellille, voitele ne maidolla ja ripottele päälle loput juustoraasteet tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.

Juustosarvet ottavat paikkansa
Lilyn ruokahaasteen brunssipöydässä. :)

4 kommenttia:

  1. Kylläpä maistuisi taas uunituoreet sarvet!:)

    VastaaPoista
  2. Maistuis varmaan sullekin!: Ovat kyllä ihania, kiitokset vaan sinulle, kun johdatit hyvän idean ja reseptin lähteille! Mitähän aamupalaleivonnaista keksisi seuraavalle kerralle, etten taas palaisi liian pian takaisin skonssilinjalle... ;D

    VastaaPoista
  3. tuollaisia kun joka aamu jaksaisi laittaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai jos ei joka aamu niin ainakin joku aamu kannattaa ehdottomasti leipaista näitä! :)

      Poista