1.8.2012

Yksi huurteinen [nektariinijäätelö], kiitos!

Jäätelökesä on ihan kiva sana, mutta mitä se nyt loppupeleissä tarkoittaa? Joka kesä on jäätelökesä! Eikä jäätelöllä herkuttelu ainakaan meillä lopu syksyllä, unohdu talvella tai odottele lähtölupia keväällä. Kesän erottaa muista jäätelövuodenajoista lähinnä se, että jätski maistuu myös ulkosalla, auringonpaisteen lämmössä.

Jäätelökone on osoittautunut onnistuneeksi hankinnaksi. Juttu, mitä kaipaisin, olisi aikuisten kokoiset jäätelöpuikkomuotit, joihin lusikoida kerta-annoksista ylijäävä osa. Omat jäätelömuottini, samoin kuin muutkin kaupoissa vastaantuleet tuotteet, ovat todella pikkuruisia. Ne sopivat kyllä mehujäille, mutta kuohkealle jäätelömassalle ne ovat auttamatta liian pienet. Vaan mitä jäätelöä koneella hurautettiin tällä kertaa? Nektariini-soijajugurttijädeä! Soseutettuja nektariineja on jäätelömassan tilavuudesta yli puolet, joten tulos on sorbettimaisen raikasta. Täydellinen hellepäivän jätski!



Nektariinijäätelö

300 g nektariineja (3.5 dl soseutettuna)
3 dl maustamatonta (soija)jugurttia
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
noin 1 rkl sokeria

Pilko ja soseuta nektariinit sauvasekoittimella. Purista joukkoon hieman sitruunamehua, ja sekoita tasiaseksi seokseksi jugurtin kanssa. Lisää vaniljasokeri, ja maistele vaativatko hedelmät vielä normisokeria makeutukseen. Minä pärjäsin yhdellä ruokalusikallisella.

Koko annos kulhoineen ja koristenektariinisiivuineen
oli hetken pakkasessa ennen kuvaussessiota! :)

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ja raikkaalta! Nektariinit ovatkin nyt olleet tosi makeita.:)

    VastaaPoista
  2. Ai että, mikä värikin tuossa jätskissä on! Mahtuisikohan tänne meidän nurkkiin vielä yksi jäätelökone...

    VastaaPoista
  3. Maistuis varmaan sullekin: Ovat todellakin makeita ja herkullisia. Nektariinit ovat minulla vakionaposteltavaa läpi kesän, joka kauppareissulta saa niitä kantaa kotiin selkä vääränä. :)

    Anskusiili: Juu, jäätelön väri oli viehättävä. Soseutin hedelmät tietysti kuorineen, ja kuoren punainen väri toi punertavaa hehkua keltamaltoisten nektariinien soseeseen. Ja nuo pienet kuorenpala-pilkut jätskissä ovat aika suloisia. :) Tosin kunnon jylläyksellä kuorineen soseutetut hedelmät saisi varmaan ihan tasaiseksikin, jos sellainen olisi enemmän jonkun mieleen. Tai keltaista jätskiä tulisi, jos hedelmät ensin kuorisi.

    VastaaPoista