3.8.2012

Varsinainen kuppikakku: kirsikka-suklaakakku mikrossa

Kahvikupissa valmistettavat, mikrossa kypsytetyt suklaakakut ovat ruokablogien klassikko. Ideahan on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että yhden hengen makeannälkä saadaan tyydytettyä alle viiden minuutin valmisteluilla. Ei hukata aikaa, ei lämmitellä uuneja, ei aikaansaada tiskivuoria eikä valmisteta epäterveellisiä herkkuja yli tarpeen. No, laadusta toki hieman tingitään, mutta jotain kovin sympaattista siinä on, kun lämpöinen kakku valmistuu vaikka suosikkikahvikupposeesi. :)


Ihme kyllä tässä taloudessa mikrokakkua valmistettiin ensi kertaa vasta nyt. Kesätorilta oli nimittäin poimittu ihania espanjalaisia kirsikoita, ja vaikka kirsikkapiirakkaa teki mieli, ei luumarjoja enää piirastäytteeksi ollut riittävästi. Sekoitinkin sitten pienen kupillisen suklaakakkuaineksia, ja upotin sinne 5 kirsikkaa. Ja herranjestas, neljän minuutin mikropyörityksen jälkeen minulla oli ihana pikkuinen kirsikkakakku! :D Herkullista, voisin tehdä toistekin, jos akuutti kakuntarve ilmenee. Vaan ei tämä nyt normileipuroinnin asemaa hetkauta...

Varsinaista reseptiä ei ole antaa, ainesosien suhteet otin summittaisesti BBC GoodFood -sivuilta läytyneestä ohjeesta. Munaa en kyllä laittanut lainkaan, ja maitoakin roiskin ihan näppituntumalla. Kirsikkana kakun päällä... ei kun sisällä olivat, kuten mainitsin, espanjalaiset namikirsikat. Kivet kokonaisina säilyneistä hedelmistä poistin tämän hupaisan ohjeen neuvojen mukaisesti klemmarilla! Kätsyä, kun toimivan tekniikan yhden harjoituskirsikan jälkeen löytää.

Kesä ja tuoreet kirsikat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti