19.8.2012

Kantarelli-zucchinifrittata eli sienimunakas

On taas se aika vuodesta, että voidaan aloittaa joulunodot... ei vaan sienestys. Meillä tämä tosin tarkoittaa sitä, että porukat sienestävät mökillä ja meikäläistä
hemmotellaan tuliaisilla. Aika helppoa elämää, priimalaatua suoraan metsästä!

Keltavahvero-kesäkurpitsa-uunimunakas
TAI kantarelli-zucchinifrittata.


Sienisoppaa ja -sooseja tulee loppukesästä ja alkusyksystä nautittua ihan riittämiin, joten tällä kertaa huvitti kokeilla, josko vajaa litra kantarelleja voisi yhdistyä jollakin tavalla kesäkurpitsaan. Kotimainen sesonkituotehan sekin, ja nettiselailun perusteella yhdistelmä ei edes ollut mitenkään ennenkuulumaton. Sitovaksi mauksi monissa resepteissä käytettiin timjamia, ja koska sitä löytyy parvekkeelta, oli homma jo aika lailla paketissa.

Kantarelli-kesäkurpitsa-timjami -setti sopisi erinomaisesti pasta-ateriaksi, mutta minä tempaisin näistä munakkaan. Ikean uuninkestävä paistinpannu oli taas hurjan kätevä: ensin sienten paistaminen liedellä ja lopuksi munakkaan hyydytys uunissa. Lisää herkullisia sieni-ideoita voi bongata Jaanan Kulinaarimurula-blogissa houstaamassa elokuun ruokahaasteessa!

Pannulla tapahtuu.

Kantarellimunakas

noin litra kantarelleja
300 g kesäkurpitsaa (puolikas)
75 g porkkanaa (1 kpl)
tuoretta timjamia
4 kananmunaa
puolikas kanaliemikuutio (tai suolaa)

Pilko sienet, ja paista niitä pannulla nesteitä haihdutellen. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana, lisää nekin pannulle ja jatka paistamista kunnes koostumus on sopiva (kuva yllä). Riivi timjaminlehdet oksista ja ripottele sieni-kasvisseoksen joukkoon.

Vatkaa munat kulhossa, ja murenna sekaan liemikuution puolikas. Kaada seos pannulle ja töki hetken aikaa puulastalla. Heitä sitten koko (uuninkestävä) paistinpannu 200-asteiseen uuniin. Munakkaan hyytyminen kestää noin vartin (näet kyllä kun on valmista). Maistuu sekä lämpimänä ruokana että jäähtyneenä herkkuna vaikkapa aamupalalla.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen munakas!:) Kanttarellimunakasta paistoin itsekin viikolla, mutta on vielä postaamatta. Mahdanko enää edes muistaa kaikkia aineksia ja määriä...

    VastaaPoista
  2. Maistuis varmaan sullekin!: Kiva, että sielläkin on päästy taas kantarellien makuun. Mitähän muita sieni-ideoita keksisi pian alkavalle syksylle? Tämän munakkaan kesäkurpitsasta saama mehukkuus oli muuten kovasti edukseen kantarellien kanssa.

    VastaaPoista