20.8.2012

Iranilaista: Vihreä ravintola x 2

En meinannut uskoa silmiäni, kun luin Consummatum est -blogista juttua Vihreästä Ravintolasta. Iranilainen ravintola Lepuskissa? Aalueella, joka minun pitäisi tuntea kuin omat taskuni! Mitä enemmän niistä opin, Lähi-Idän maut ovat selkeästi mun juttu, joten tätä hassuun paikkaan piiloutunutta ravintolaa piti ehdottomasti päästä kokeilemaan.

Kesälomalla tempaisin sitten myöhäiselle lounaalle, ja valitsin listalta bamieh-nimisen pataruoan. Annoksessa oli naudanlihaa, okraa ja sipulia tomaattisessa maustetussa kastikkeessa. Lihaa ei ollut paljon, mutta palat olivat laadukkaita ja erittäin mureita. Hyviä makuja, joiden kanssa maistui erikseen tarjoiltu basmatiriisi, josta osa oli värjätty kauniisti sahramilla. Juomaksi otin
kovasti kehutun dooghin, joka on ohennettua, muun muassa mintulla maustettua jugurttijuomaa. Todella jännän, mutta herkullisen makuista. Täydentää hienosti ateriakokonaisuutta. Kaikkiin aterioihin kuuluu lisäksi perussalaatti noutopöydästä, iranilainen leipä ja tee. Leipä, barbari bread, tuli pöytään lämpimänä, ja tykkäsin siitä kuin hullu puurosta. Päälle ripotellut mustat ja vaaleat seesaminsiemenet kruunasivat makuelämyksen. Otin omasta leivästäni ylijääneet palat poikkeuksellisesti mukaan kotiin lähtiessä! :D

Bamieh: naudanlihaa, okraa, sipulia.


Että olikin mukava ravintolakokemus. Palvelu oli todella ystävällistä ja tunnelma ravintolassa oli kotoisa. Sisutus ja ulkoasu eivät ole ihan fiineimmästä päästä, muovipäällinen toki suojasi kaunista pöytäliinaa, mutta ei sitä tunnelmalliseksi voi kutsua. Tuolit olivat sen sijaan erinomaisen mukavat istua ja tyylikkäätkin, olivathan ne identtiset omien ruokapöydäntuolieni kanssa! :D Juu, mutta menen ehdottomasti uudestaan, ruoka on autenttista, kiinnostavaa ja ajatuksella valmistettu ja tarjoiltu. Listalla on muutamia juttuja, joita on pakko päästä kokeilemaan.

***

Noniin, noniin, noniin... Ylläoleva raflapohdintateksti jäi hetkeksi laatikon pohjalle julkaisuvuoroaan odottelemaan, ja kävipä niin, että ehdin Vihreään ravintolaan uudemman kerran. Ja paikan kotisivutkin olivat juuri ehtineet uudistua, lista tosin näyttää edelleen samalta. Muille maistuivat varrasruoat, mutta itse tein täsmäiskun annokseen, joka kulkee nimellä Fesenjan. Riisin kanssa tarjoiltava pataruoka pitää sisällään broiskua saksanpähkinä-granaattiomenasoosissa. Tästä tummanpuhuvasta ruoasta on eri tahoilla hieman varoiteltu, ja minultakin tilausta noutanut paikan omistaja kyseli huolestuneena, että olenko ihan varma ja haluaisinko ehkä maistaa pienen koe-erän etukäteen. Olin jo varoitukseni kuullut, joten kieltäydyin maistiaisesta ja jäin päättäväisesti odottelemaan mämmimäiseksikin kuvailtua settiä. :D Olisi siinä ollut sitten muita syötäviä tarjolla, jos ei annos maistuisi (vaikken tuohon mahdollisuuteen uskonutkaan).

Fesenjan: broileria, saksanpähkinää, granaattiomenaa.

Miten sitten kävi? Söin annokseni, ja erittäin tyytyväisenä söinkin! Maku oli kyllä aivan uudenlainen kokemus, mutta tykkäsin. En nyt ehkä uudestaan tilaisi tai rupeaisi itse kotona kokkailemaan, mutta saatiinpahan muistoksi taas ihan omanlaisensa makuelämys. :) Ja palvelu oli taas oikein ystävällistä ja nopeaakin, vaikka paikka oli tällä kertaa melkein täynnä. Suosittelen kotoisista, mutta autenttisen eksoottisista ruokailuelämyksistä kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti