7.8.2012

Äidin kullanmurun päärynä-punajuurisalaatti

Viime viikolla oli hurjan kiva viettää vaihteeksi iltaa oman äitylin kanssa kahden kesken. :) Herkuttelimme kesäisesti mozzarellajuustolla höystetyllä päärynä-punajuurisalaatilla. Ja jälkkäriksi ostimme mansikoita (Polka), joiden kanssa maistui perinteikkäästi vaniljajäätelö... ja vähän vähemmän perinteisesti jälkiruoka-annoksiin roiskautettiin myös hieman mansikkalikööriä! Hiiohoi ja rommia pullo! :D

Päärynä ja punajuuri ovat muuten loistava kombo! Mistähän sekin johtuu? Ja niiden seuraksi sopii oikeastaan mikä tahansa juusto: mozzarella, feta, homejuustot, halloumi... Myöhemmin samalla viikolla tempaisinkin vielä ylijääneistä punajuurista itselleni samanlaisen salaatin, mutta juustoksi nappasin kaupasta Juustoportin Chevre vuohenmaitojuustoa. Om nom nom, että onkin täydellinen valkohomejuusto salaattiin! Ja hei, punajuuri-päärynä-juustosalaattiin sopivat monet tuoreet yrtit, laita sitä mitä löytyy: timjamia, rosmariinia, salviaa, ruohosipulia... Meillä oli reippaasti timjamia ja hieman salviaakin.

Vuohenjuustoversio vadelmilla.

Päärynä-punajuurisalaatti

(kypsäksi esikeitettyjä) punajuuria
päärynöitä
rucolaa, vihersalaattia, pinaattia, tms.
juustoa: mozzarellaa, fetaa, homejuustoa, halloumia, tms.
tuoreita yrttejä: timjamia, salviaa, rosmariinia, tms.
balsamicokastiketta
mustapippuria
(vadelmia)

Pääruoka.

Jälkkäri.

2 kommenttia:

  1. Salaatti näyttää superhyvältä! Oon vasta lähiakoina oppinut pitämään punajuuresta ja seuraava askel onkin tehdä siitä jotakin herkkua vuohenjuuston kera :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mimosa, kiva, että sinäkin olet innostunut punajuuresta! Salaatti on tietysti "helppo" vaihtoehto punajuuren ja vuohenjuuston yhdistämiseen, mutta varsinkin kun ilmat vähitellen viilenevät, tuo kombo maistuu taivaalliselle lämpimänä, vaikkapa jonkinlaisena uunivuokana. :)

    Ja hei, kiva tutustua sinunkin blogiisi, ihastuttavia kuvia!

    VastaaPoista