30.7.2012

Timjami-salviaskonssit ja oliivi-tuorejuustotahna

Parvekepuutarha kukoistaa, ja siellä parhaiten menestyvälle salvialle löytyi taas uusi käyttökohde. Hienonsin nimittäin reippaat määrät salviaa (ja vähän timjamiakin) skonssitaikinan joukkoon. Vähän jännitti pilasinko skonssini, mutta salviapa maistuikin leivonnaisissa todella hyvälle. Ensimmäiset skonssit, siis suoraan uunista ääntä kohti suuntaavat yksilöt, popsitaan meillä ihan sellaisenaan, mutta myöhemmin skonssit on hauska puolittaa ja voidella margariinilla tai vaikkapa jääkaapista löydetyllä aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustolla.

Myöhemmin skonssien kanssa maistui myös maustamattomasta tuorejuustosta ja oliiveista ajettu tahna. Erittäin herkullista, oliivi sopii todella hyvin yhteen skonssien välimerellisten yrttien kanssa!



Muutes näin kesäilmastossa leipoessa huomasi ihan oikeasti sen, kuinka ilmankosteus vaikuttaa jauhojen menekkiin... Jouduin nimittäin lisäämään jauhojen määrää alkuperäiseen verrattuna, ja edelleenkin taikina oli aikas vetelää. Maalaisjärkeä siis mukaan! :)


Timjami-salviaskonssit
1 pellillinen, ~10 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl sokeria

50 g margariinia
1.5 dl maitoa
tuoretta salviaa ja timjamia

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina, ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Hienonna yrtit ja sekoita jauhomuruihin. Määrä on sopiva kun vihertää riittävästi! Lisää lopuksi kylmä maito ja sekoita (älä vaivaa). Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele noin 2 cm paksuksi levyksi. Irroita lasilla tai muotilla haluamasi kokoisia pyörylöitä. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Oliivitahna

kalamataoliiveja
maustamatonta tuorejuustoa

Poista oliiveista mahdolliset kivet ja surauta sekoittimella tahnaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja aja tasaiseksi.

Ylijäänyt oliivi-tuorejuustoseos meni hapankorppujen päällä.
Kaverina myös herneenversoja.

1 kommentti:

  1. Yrttimaalta haettu salviakimppu odottelee jotain käyttöä. Nämä skonssit voisikin olla kivoja. Ei ole tullut salviaa koskaan kokeiltua leipomuksiin.:)

    Blogitaival aloitettu täysin alusta bloggerin puolella, kun vuodatus töpeksi kuvien kanssa. Vanhoja ohjeita siirtelen aika paljon uuteen, mutta uuttakin on luvassa, kunhan kokkaamaan ehtii.;)

    VastaaPoista