1.6.2012

Rucolaomavarainen oliivi-tonnikalamunakas

Kaupan säilykehyllyt ovat oiva esimekki siitä, kuinka sitä todella saa mitä tilaa. Mene ja valitse vääränlaiset tonnikala- ja oliivipurkit, ja saat nautiskella epämääräisiä rustoja ja ruotoja sisältävää niljakasta hiutaletta ja epäilyttävän mustia teollisuusjäteliemen makuisia nappuloita. Toinen vaihtoehto onkin sitten käyttää hieman päätä ja tsekata hinnan ohella myös präntti purkkien kyljessä.

Omaan pirtaani sopi jälkimmäinen toimintamalli, ja nappasin kainaloon vaaleita tonnikalapaloja sekä omissa luonnollisissa väreissään esiintyviä kalamataoliiveja. Ja joidenkin kymmenien senttien lisäinvestoinnilla sain matkaani laadukkaita, hyvänmakuisia raaka-aineita ilman tarpeettomia lisäkylkiäisiä (ylläri ylläri, mutta oliivit todella säilyvät öljyn ja viinietikan seoksessa ihan keskenäänkin). Erityisesti nuo kalamataoliivit maistuivat tosi hyville, nyt harmittaa kun purkki on jo historiaa, ja merkki katosi muististani... No, ainekset päätyivät joka tapauksessa näppärän välimerellisen munakkaan höysteiksi. Ja annoksen viimeistelin oman parvekepuutarhan ensimmäisiin kesäantimiin kuuluvalla rucolalla. :)


Oliivi-tonnikalamunakas

4 munaa
tilkka maitoa/vettä
mustapippuria
suolaa
muskottipähkinää
cayennepippuria

1 prk tonnikalaa
kourallinen kalamataoliiveja
1 tl oreganoa tai yrttisekoitusta
seesaminsiemeniä
rucolaa

Vatkaa kulhossa munat, nestetilkka ja mausteet sekaisin (sopivat ripaukset kutakin). Sekoita tonnikalan joukkoon oreganoa, ja pilko oliivit puolikkaiksi. Kaada munakasseos pannulle, ja paista sitä puulastalla kauttaaltaan tökötellen, kunnes se alkaa olla pintaa lukuunottamatta hyytynyt. Lisää tässä vaiheessa tonnikala ja oliivinpuolikkaat, töki viimeiset tökkimisesi ja anna munakkaan sitten hautua täysin kypsäksi. Liu'uta munakas pannulta lautaselle, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja rucolaa.

Sieltä ruukusta sitä puskee! Rucolaa eli sinappikaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti