19.6.2012

Mangosalsa - the perfect side dish

Kyllä mango on sitten hyvää! Voisin popsia sitä sellaisenaan vaikka päivittäin. Tosin täytyy sanoa, että meinasi mennä halut koko hommaan, kun jokunen viikko takaperin ostamani mangot osoittautuivat susiksi... Kaikki kolme jättikokoista mangoa nimittäin olivat normiulkonäöstään huolimatta kuorensa alla kummallisen ruskeita. Ensimmäisen yksilön uskalsin syödä osittain, mutta toisessa ja kolmannessa oli jo sen verran tummanpuhuva väri ja lisäksi pelottava hajukin, että roskiin menivät. Hyh...

Täydellinen lisuke vaikka grilliruoalle.

No, nyt kun oli takuuvarmaa, että kaupan sekundaerä oli korvautunut kokonaan uudella (lajike ja alkuperämaa eri), uskalsin taas mangohyllylle. Ja priimaa saatiinkin. Kokeilin ensimmäistä kertaa mangon ja tuoreen korianterin yhdistelmää, ja täräytin niistä oikein lisäkkeen aterialle: mangosalsaa! Lautasella nähtiin pirteän mangoherkun seurana seesamöljyssä pilkotun valkosipulinkynnen kanssa paistettua broilerin rintaa (suola ja mustapippuri riittävät maustamiseen).

Ainiin muuten, paistoin tälle aterialle myös seesaminsiemeniä. Sehän onnistuu kätevästi kuivalla pannulla ennen muuta toimintaa (kuten broiskufileiden paistelua). No, ei se niin vahvasti mennyt, ensimmäisen erän poltin hieman turhan tummaksi, ja onnistuneen erän nyt vaan unohdin tarjota aterialla! :D Hah, jäipähän sitten enemmän siemeniä kahdelle jämäfileelle, jotka pakkasin uuden työviikon lounaseväiksi.



Mangosalsa

1 iso mango
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
mustapippuria
suolaa
chilihiutaleita
(1 tl kuivattua sitruunaruohoa)
(1 tl kuivattua kevätsipulia)
1 rkl valkoviinietikkaa
puolikkaan limen mehu

Kuori ja kuutioi mango sokeripalaa pienemmiksi paloiksi. Hienonna kourallinen minttua ja korianteria. Sekoita yrtit mangopalojen joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla. (Minulta löytyi kaapista lisäksi kuivattua sitruunaruohoa ja kevätsipulia.) Lisää sekaan vielä hieman valkoviinietikkaa ja puolikkaan limen mehu. Anna mieluusti maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti