21.6.2012

Kaneli-banaanijäätelö

Jätskikone se vaan laulaa! Hommia sille riittää, tosin en ole vieläkään malttanut tehdä oikeaa jäätelöä, jossa olisi kananmunaa ja kerman keittelyä ja ties mitä esivalmistelua... Sen sijaan olen omaksunut kokeilevan toimintamallin, ja koneen pyöritettäväksi päätyy milloin mitäkin hedelmien, marjojen, jugurttien, vaniljavaahtojen ja vispien komboja. Periaatteessa siis smoothiekamaa, mutta kylmässä ja kiinteämmässä muodossa. Ja minähän rakastan smoothieita, mutta kylmänä nämä sotkut maistuvat minusta vielä paremmille, ja on jotenkin nautinnollisempaa lusikoida herkkua hitaasti maistellen kuin ryystää se lasista kahdeksassa sekunnissa. :)

Viimeisin jäätelö syntyi banaanista. Mikä on aikamoinen ihme, sillä banaani lienee ainoa jäätelömaku, jota inhoan. Siis se kirkkaankeltainen, hammaslääkärissä 90-luvulla sivellyn fluorilakan makuinen ällötysjätski... Jo tuon jäätelön haju saa minut pahalle tuulelle ja pahoinvoivaksi. Mihin liittykin hauska tarina eräältä historialliselta kesältä, kun annoin jäätelötreffien jälkeen pakit eräälle banskujäätelön valinneelle nuorelle miehelle. No, ehkä se ei ollut ihan ainoa peruste, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että banaanijäätelö toimi kyllä hyvänä vauhdikkeena tapailun päättämiselle. :D

Mutta sitten asiaan... oma banaanijäätelöni on ihan eri tyyppiä, banaani on aitoa, ja sen makuparina on kaneli. Ropsautinkin sitä hieman reippaasti, ja söpön ruskea jäätelöni toi melkeinpä piparkakkutaikinan mieleen (ei ollenkaan paha juttu). Sopivampi annos ei-kaneli-ahmatille olisikin noin puoli teelusikallista kolmea banaania kohden.

Kyllä kelpaa!


Kaneli-banaanijäätelö

3 kypsää banaania (pilkullisia!)
0.5 dl vettä
0.5(-1) tl kanelia
1.5 dl vaniljajugurttia (Alpro Mild & Creamy, nam!)
(pala kuivattua inkivääriä)

Soseuta banaanit, ja sekoita joukkoon vesi, kaneli ja jugurtti.
Jäähdytä jääkaappikylmäksi, ja aja seos sitten jäätelökoneella valmiiksi. Koristele annokset kanelilla ja makeantulisilla inkivääripalasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti