5.6.2012

Hyväätekevä maggarapannu

Minustahan on tullut oikein makkaranpurija! Uskaltauduin nimittäin uudestaan makkaratiskille, ja edellisestä kokeilusta ilahtuneena kokeilin nyt toistakin Kivikylän erikoismakkaraa, tällä kertaa tomaatti-mozzarellan mauissa. Välimerellisiä vivahteita ruoka sai myös yrteillä ja pienellä chilitujauksella viimeistellyistä munakoiso- ja kesäkurpitsalohkoista. Ja toimin taas samalla menetelmällä: ensin makkarat pannulle, ja sitten kasvisten kypsennys makkaran lahjoittamissa mauissa. Helppo, nopea herkku!

Tätä ruokaa kuvaa täydellisesti engelsmannien sana "wholesome".
Hyvää tekevää safka maistuu hyvälle ja ravintosisältö on tasapainossa,
vaikka "makkarapannu" kuulostaakin säädyttömältä...

Kasvis-makkarapannu Välimeren tapaan

150 g Kivikylän tomaatti-mozzarella -erikoismakkaraa
200 g kesäkurpitsaa
200 g munakoisoa
2 tl kuivattuja yrttejä + chilihiutaleita
1 rkl valkoviinietikkaa
hieman vettä
mustapippuria
1-2 rkl (70 g) tomaattipyrettä
100 g kalamata-oliiveja

Siivuta makkarat ja heitä ne kylmälle pannulle. Laita levy lämpiämään, ja paistele makkarapaloihin kaunis väri pintaan. Pilko tällä välin kesäkurpitsa ja munakoiso. Kippaa makkarapalat sivuun (folion tai kannen alle), ja heitä pannulle vuorostaan kasvikset. Lisää joukkoon myös maustavat ainekset ja tilkka vettä. Hauduttele kasvikset kypsähköiksi, ei kuitenkaan veteläksi muhjuksi. Lisää lopuksi puolitetut oliivit. (Makkarapalat voi vielä lopuksi siirtää pannulle lämpiämään, jos ovat jäähtyneet.)

Taas sitä omaa rucolaa koristeena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti