3.6.2012

Haukea & polentaa

Tämänkertainen hauki ui keittiöön sittarin kalatiskin kautta, missä oli siis tarjolla hyvää suomalaista haukifilettä. Valmistin ison fileen pienemmiksi annospaloiksi leikattuna, makuliemessä keittäen. Erittäin helppoa ja nopeaa, kala kun kypsyy viidessä minuutissa. Ja maku ja rakenne olivat erinomaiset, me-he-vää!

Hauen kumppaniksi keittelin samasta liemestä polentaa. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun tein itse polentaa, ja voipi olla, että sitä tullaan tästä lähtien näkemään useamminkin lautasella. Ylipäänsä ruoka oli todella onnistunutta ja herkullista, ja tyytyväiseen myhäilyyn antoivat aihetta myös tehokas keittoliemen hyödyntäminen (ja jos et tee polentaa, keitä siitä ihmeessä kokoon vaikka herkullinen kastike) sekä se, että valmistamiseen tarvittiin vain yksi kattila! Ainoa seikka, johon liittyen ei tehnyt mieli taputtaa itseä selkään, vaan pikemminkin läimäistä takaraivoon, oli se, että TAAS onnistuin kiehauttamaan yhdessä vaiheessa liemet pikkukattilan reunojen yli... Noo, rapatessa roiskuu.

Polenta on hyyyväää... Seuraavaksi makeaa polenta?

Haukea & polentaa 2 annosta

400 g haukifile
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
laakerinlehti
3 maustepippuria
mustapippuria

1 dl polentaa
1 mm valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua kevätsipulia

Siivuta haukifile noin 2 cm levyisiksi paloiksi. Kiehauta kattilassa vesi, ja lisää siihen kasvisliemikuutio, laakerinlehti ja maustepippurit. Anna kiehumisen laantua, ja lisää sitten kalapalat liemeen. Anna kalan hautua kannen alla 5-7 minuuttia. Pidä liemi koko ajan kiehuvan kuumana, mutta vältä kuplittelua, jottei kala hajoa. Nosta sitten kypsät kalapalat lautaselle, rouhaise päälle hieman mustapippuria ja peitä foliolla, jotta säilyvät lämpiminä.

Kuumenna kalan keittoliemi taas kiehuvaksi ja lisää polentasuurimot ja valkosipulijauhe. Keitä kevyesti kiehuttaen kypsäksi, välillä sekoittaen (noin 6 minuuttia). Sekoita loppuvaiheessa joukkoon kevätsipuli. Kokoa annokset kauhomalla lautasille puoliympyrän muotoiset polentakeot, ja nostamalla haukifilepalat osittain polentan päälle.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Tulin tutustumaan sun blogiin lauantain treffaamisesta innostuneena ja täällähän näyttää hyvältä :) Pitää siis vierailla useamminkin. Ja oli hauska tavata!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Virpi, ja oli kyllä hauskaa tavata ensimmäistä kertaa muita ruokabloggaajia. Kiva nähdä ketä kirjoitusten takana on, ja myös saada perspektiiviä konkaribloggaajien kuulumisista :) Seuraavaa kokoontumiskertaa odotellessa...!

    VastaaPoista