10.6.2012

Aamiaispöydän mustikka-banaanileipä

Olipas hauska päästä keittiötarvikeostoksille, kun oli vaihteen vuoksi hyvin perusteltu tarve! ;) Vanha leipävuoka nimittäin on jo jonkin aikaa vedellyt viimeisiään. Sen pinnoite on kärsinyt asianmukaisesta käsittelystä huolimatta, ja happamia karpaloita sisältävää pötköä paistellessa siinä tapahtui myös jänniä kemiallisia reaktioita. Värjäymät ja rikkoutunut pinnoite eivät innosta, ja koska luulen saavani tarvittavat hivenaineet muustakin ravinnosta, investoin Pyrexin hyvännäköiseen leipävuokaan. Tämä onkin nyt toiveiden mukaisesti vähän edellistä pienempi (noin 1.2 litraa), ja viiden vuoden takuukin lupailee hyvää.

Täydellistä aamupalalla.

Koeajolle uudessa leipävuoassa pääsi hurjan värinen mustikka-banaanileipä. Taikinan mustikkainen väri tosin haaleni uunissa merkittävästi. Ja juu, tämä on taas kerran uusi variaatio vanhasta kunnon banskukakkuleivästä. :) Nyt hain sellaista pullapohja-mustikkapiirakkaista tunnelmaa, joten mausteena on kardemummaa. Jauhokaapin valikoimasta jauhoannokseen pölläyttelin myös ohraa! Oikein maukas leipä tulikin, pehmeä ja mehevä. Ja vuoasta se hyppäsi kuin rasvattu salama! :D



Mustikka-banaanileipä

2 kypsää banaania (isoa)
2 munaa (isoa)

0.5 tl suolaa (tai vähemmän)
0.5 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ohrajauhoja (tai graham- tai normivehnä-)
1 dl kaurahiutaleita (tms. puurohiutaleita)

2 dl pakastemustikoita (omani saivat sulaa kohmeisiksi jääkaapissa 8 h)

Muusaa banaanit haarukalla, ja sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin, ja yhdistä ne sitten huolellisesti banaani-munaseokseen. Lisää lopuksi kohmeiset mustikat, ja kaada taikina leipävuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Ja kardemumma tuo mukavasti makua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katarina, tämä keittiö onkin varsinainen Kardemumman kaupunki (Kolme iloista rosvoa)! :D

    VastaaPoista