2.5.2012

Puuropaistos hedelmä-marjasydämellä

Mitä tapahtuu, kun syyssesongin himottu herkku omenahyve ja terveellisiltä aamupaloilta tuttu mustikka-kaurapuuro kohtaavat toisensa keväisissä tunnelmissa? Syntyy ravitsevan viljaisa paistos, jonka sisuksiin kätkeytyy yhtälailla eksoottinen kiivi kuin pakkasesta poimitut mökkimustikat ja -vatut. Hurrrrjan hyvää paitsi jälkkärinä myös väli- tai aamupalana. Puuropaistos!

Resepti-idean löysin Myllyn Parhaan sivulta nimellä kaurapaistos (Arja Savela, Myllyn Paras Oy). Puolittamisen lisäksi muokkasin ohjetta taas hieman, ja käytinpä hiutaleina sekä kauraa että neljän viljan seosta. Ja koko komeuden päälle vielä hunajatuubin tervehdys.

Näin hurmaavat värit päätyivät paistoksen kätköihin!

Uunista ulos tulleena.

Puuropaistos hedelmä-marjasydämellä
Muunnelman alkuperäisversio: kaurapaistos (Arja Savela, Myllyn Paras Oy).

2.5 dl puurohiutaleita (kaura tms.)
hedelmiä, marjoja ja/tai hilloa (kiiviä, mustikoita ja vadelmia)
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
(juoksevaa hunajaa)

Voitele uunivuoka, ja mittaa pohjalle 1.5 dl hiutaleita. Ripottele hiutaleiden päälle reilut kouralliset pilkottuja hedelmiä ja marjoja. Mittaa pinnalle vielä 1 dl hiutaleita. Sekoita sitten maidon joukkoon vaniljasokeri, sokeri ja suola, ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta alkaa saada väriä. Tarjoile lämpöisenä ja valuta annoksen päälle hieman hunajaa.

Lautasella. Ja ihan takareunan vatut ja mustikat päätyivät
annokseen uunin kautta kulkematta, jos joku ihmettelee. ;)

2 kommenttia:

  1. Olen joskus tehnyt Myllyn Parhaan ohjeella tätä puuropaistosta, laitoin siihen omenasosetta ja puolukoita ja oli tosi hyvää. Tämän ohjeen myötä uskaltauduin kuitenkin lähteä aivan täysin uusille urille: kiivien ja päärynöiden oltua sopivasti tarjouksessa, iskin niitä paistokseen. Sattuipa kaapissa olemaan yksi mangososepurkkikin, joten laitoin senkin, ja ripottelin vielä ruokalusikallisen-pari kookoshiutaleitakin. Todella ihanat maut, joten täytyihän tuota tehdä heti uudestaankin, tällä kertaa vain mangosose jäi pois sen uupuessa ja saattoipa olla siksi ehkä hitusen parempaakin. Luulin aiemmin olevani tosi rohkea kokeiluissani tekemällä monenlaisia puuroja (banaanit, omenat, porkkanat, marjat), mutta kiivi, kookos ja mango olivat sinulta saatua kokeiluinspiraatiota sarjassa "siirrytään pykälä eksoottisempaan suuntaan" :) Kiitos siis tästä idearikkaasta blogista!

    P.S. Tietysti puuropaistos nautitaan rasvattoman vaniljajogurtin kera, se on melkein kuin vaniljakastike mutta raikkaampaa ja siksi vielä parempaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi: Kiitos ihanasta palautteesta. Todella hauska kuulla, että sielläkin on innostuttu kokeilemaan ihan uusia, eksoottisia yhdistelmiä! Kiivin, kookoksen ja mangon kombo kuulostaa huippuherkulliselle. Kiivi on ihan mahtava maku, se tekee puurosta pirteää. :D

      Jatketaan näitä ennakkoluulottomia kokeiluja. ;)

      Poista