4.5.2012

Pippurimakrillia ja fetasalaattia

Kesän lähestyessä ja auringonpaisteen lämmittäessä kylmät salaatit alkavat taas maistua paremmin. Ja kun nyt äskettäin olin työmatkalla Kreikassa, teki mieli palata Välimerellisiin fiiliksiin fetasalaatin siivin. Salaatin raaka-aineet on kuitenkin valittu lyhyen kaavan mukaan, fetan seurana on ainoastaan tomaattia. Maustamisessa onkin sitten useampi elementti, oreganoa ja muita kuivattuja yrttejä sisältävän, nimenomaan kreikkalaista salaattia varten tarkoitetun, mausteseoksen lisäksi hienonsin tuoretta minttua. Näiden perään vielä pari kiepautusta pippurimyllystä ja loraus valkoviinietikkaa ja hyvää oliiviöljyä.


Koska salaatin oli määrä tyydyttää nälkää ihan pääruokana, suuntasin vielä kauppaan eläinproteiiniostoksille. Sivuunhan sopisi vaikka pannulla paistettu broilerinfilee. Lihaosastolla inspiraatiota hakiessa huomasin kuitenkin pippurimakrillifileet. Eipä tarvinnut sitten liata sitä paistinpannuakaan. :) Oli kyllä hyvää, pitkästä aikaa makrillia! Ja tuli muuten taas roppakaupalla omega kolmosia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti