15.5.2012

Piparjuurikastike & uunihauki
(ensi kerralla lohen kylkeen!)

Jäiden lähdettyä mökkivesiltä on ruvettu taas saamaan kalaa. Itse olen pysynyt visusti kaupungissa, mutta olenpa saanut oman osani mökinkävijöiden tuliaisina. Nyt uuniin luukkua kolkutteli katiskaan päätynyt hauki.

Meillä hauki on aina valmistettu ihan vain uunissa suolattuna kypsentäen. Näin esille tulee ihan vain hauen oma, mieto maku. Nyt ajattelin kuitenkin yllättää kalapoloisen kylmänä tarjottavalla jugurttipohjaisella piparjuurikastikkeella. Taisi jäädä hauki haavi auki. Minun puolestani kastike passasi kalan kanssa hyvin. Lohelle tämä ruohosipulilla höystetty soosi sopisi varmasti vieläkin paremmin. Mutta täytyy silti sanoa, että ihan pelkkä suola on kyllä edelleen minusta hauelle paras kaveri. Vaatimattomuus kaunistaa... Tosin silloin onkin sitten varaa skissailla lisäkkeiden kanssa hieman enemmän. :)


Uunihauki piparjuurikastikkeella

hauki
suolaa

maustamatonta jugurttia
piparjuuritahnaa
suolaa
sokeria
valkoviinietikkaa
ruohosipulia

Purista piparjuuritahnaa tuubista jokunen teelusikka, ja lusikoi päälle saman verran jugurttia. Kun sekoitat tahnan ensin vain pieneen jugurttimäärään, sekoittuu se tasaisesti myös loppuun jugurttiin. Lisää siis jugurttia, sekoita ja mausta pienillä määrillä suolaa, sokeria ja valkoviinietikkaa. Silppua lopuksi kastikkeen joukkoon vielä ruohosipulia. Anna kastikkeen makujen tekeytyä jääkaapissa hauen kypsyessä uunissa.

Mausta hauki suolalla ja pujota paistopussiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, aika tietysti riippuu kalan koosta. Tarjoile kylmän piparjuurikastikkeen kanssa, jota ruokailijat voivat annostella pöydässä vaikkapa nekasta kaataen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti