17.5.2012

Mangomuffinit ja kevyttä keittiömokailua

Toukokuun ruokahaasteena, jota muuten houstaa Pumpkin Jam -blogin Mari, on ihanainen inkivääri. Inkivääri eri muodoissaan on tämän keittiön vakiovaruste; maustekaapin jauhetun inkiväärin lisäksi pakastimen ylimmässä lokerossa on käytännössä aina palanen kuorittua tuoretta inkivääriä. Siellä se säilyy valmiina toimintaan, ja kaupasta voi ostaa kerralla isomman lohkareen. Jäisen inkivääripalikan raastaminenkin toimii kätsysti. Pakastinsäilytysvinkki lienee muuten peräisin Rachael Raylta. ;)

Suosikkimuotoni inkiväärille on kuitenkin sellaisenaankin naposteltavaksi sopiva kuivatut inkiväärit, joita olen hehkuttanut ja myös skonsseihin upotellut näemmä viime helmikuussa.

Pannarimuffineita...?

Ruokahaasteen intouttamana keksin sitten haluavani muffineita, joissa tuore inkivääri toisi potkua mangon ja banaanin eksotiikkaan. Ja kombinaatio toikin todella onnistuneen makuelämyksen, vaikka kaikki muu ei nyt mennytkään ihan niin kuin Strömsössä...

Kävi nimittäin niin jännittävästi, että sooloilureseptini runsas hedelmäsoseen määrä vaikutti muffinien kypsymisaikaan odottamattoman paljon. :P Kaikki näytti hyvältä siinä normimuffaripaistoajan kohdalla: leivonnaiset olivat kohonneet nätisti, ja tikkutestikin osoitti mielestäni kaiken olevan valmista. Mutta... hetken kuluttua uunista ulos otetut muffinini olivatkin lässähtäneet, ja niiden pinta näytti täsmälleen pannukakulta! Ei siinä sitten muu auttanut, kuin pistää kaverit takaisin uuniin ja paistaa ihan kunnolla kypsiksi, mutta mataliksi ryppymuffineiksi ne nyt kaikesta huolimatta jäivät. Makuun tämä kommellus ei tietysti vaikuttanut, mutta muutoinkin mehevä rakenne oli keskiosan vajoamisen vuoksi normaalia tiiviimpi (itseasiassa aika kiva efekti). Noo... tekemällä oppii... :)


Eksoottiset mangomuffinit 12 kpl

2 munaa
0.5 dl sokeria
1 mango (noin 2 dl soseutettuna)
1 banaani
2 rkl tuoretta inkivääriä

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Soseuta kuorittu mango, banaani ja paloiteltu inkivääri (voit myös raastaa sen). Sekoita hedelmäsose kananmuna-sokeriseokseen. Sekoita sitten kuivat ainekset keskenään sekaisin, ja yhdistä lopuksi kaikki ainesosat tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina voideltuun tai paperivuoilla vuorattuun muffinipeltiin, ja paista muffinit kypsiksi 180-asteisessa uunissa. Reilu vartti ei riittänyt omalla uunillani...

2 kommenttia:

  1. Ai kun hyvä tuo pakastinvinkki!!!!

    VastaaPoista
  2. Nanna: Jesh, pakastinjekku laski minun keittiössäni kertaheitolla tuoreen inkiväärin käyttökynnystä... Ei tarvinnut enää ostaa ja taistella minikokoisten inkivääripalojen kanssa. Eihän kaupasta edes saa tarpeeksi pientä palaa yhtä kokkailukertaa varten, tai jos saa niin koeta siinä sitten raastaa sitä ilman että on sormet verillä. ;)

    VastaaPoista