8.5.2012

Keltainen porkkanakeitto

Sosekeitot ovat hyviä, mutta esimerkiksi juureksista valmistaessa kypsäksi keittely ottaa oman aikansa. Siksi ilahduinkin, kun kaupassa tuli vastaan euron tarjouksena puolen kilon porkkanasosepaketti. Erityisesti huomioni kiinnittyi läpinäkyvän pakkauksen paljastamaan keltaiseen väriin. Ihmettelin, että onpa kirkkaan väristä lanttusosetta, mutta kyseessä olikin keltaisista porkkanoista valmistettu pyree.

Valmiista soseesta soppa syntyikin työpäivän jälkeen ripeästi. Makua tuo rakuuna, ja suutuntumaa saadaan pienen pienistä sipuli- ja paprikakuutioista. Nämäkin olisi voinut lopuksi soseuttaa, mutta itse halusin jättää nämä pienet pehmeät sattumat keittoon sellaisenaan, pientä purutuntumaa tuomaan.

Dagen efter -soppa-annoksen nautin kylmänä,
ja päälle annostelin reilusti maustamatonta jugurttia.

Keltainen porkkanasosekeitto

500 g porkkanasosetta
100 g sipulia
100 g paprikaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
vettä
(maustamatonta jugurttia)

Kuutioi sipuli ja paprika pieneksi. Kuullota kuutiot (seesamöljyssä). Lisää sitruunamehu, rakuuna sekä porkkanasose, ja annostele sopivasti vettä. Anna kuumeta kiehuvaksi, ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Nauti kuumana tai kylmänä, ja lorauta päälle halutessasi hieman maustamatonta jugurttia (toimii myös sekoitettuna).



4 kommenttia:

  1. Olen tainnut pyöritellä tuota samaista porkkanasosepakettia meidän lähikaupassa joskus. Ilahdutti erityisesti se, että mukana ei ollut mitään kummia saostusaineita tai muita rakenteen parantajia, vain sitä itteään eli porkkanaa.

    Mielettämän kauniin värinen ruoka, ihan kevät! :)

    VastaaPoista
  2. Tusla: Ihan totta, värit olivat tässä ruoassa komeammat kuin irtokarkkihyllyssä! :) Ja kaikki raaka-aineet konstailemattomia, vailla lisäylläreitä.

    VastaaPoista
  3. Oi nam, porkkana+rakuuna=herkkua! Ne kaikki valmissoseet ovat kyllä äärettömän käteviä, itsekin olen laiskana tyttönä tullut kokkailleeksi niistä yhtä sun toista. : ) Tuo dagen efter -annos näyttää tosi somalta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Canelia, olenkin vasta viime aikoina tutustunut rakuunaan omassa kokkailussa, ja alan pitää siitä koko ajan enemmän. Porkkanan kanssa se taitaakin olla semmoinen klassikkoyhdistelmä, enkä ollenkaan ihmettele miksi! Njam... :D

    VastaaPoista