22.5.2012

Kasvislasagne kevään väreissä

En ole koskaan tehnyt ihan oikeata lasagnea. Siis klassista jauhelihalasagnea kahden kastikkeen kerrosviritelmänä. Pääsyy tähän passiivisuuteen ei edes ole annoksen vaatimat lukuisat välivaiheet, vaan se, etten oikeastaan ole koskaan ollut erityinen lasagnen ystävä. Kerrosmaisuus ja uunissa valmistettava pastaruoka viehättävät kuitenkin ajatuksina, ja jokunen kerta on tullut kokkailtua omanlaisia lasagnetyyppisiä aterioita.

Helatorstaina rakentelinkin pinaattilasagnelevyistä pelkkää vaaleaa juustokastiketta sisältävän lasagnevuoan. Jauhelihan sijaan täytteeksi ropistelin pakastemaissia ja kikherneitä. Syntyi ihan eriväristä lasagnea! Mausteiksi neljän juuston valmiskastikkeen (Lidlin lasipurkki, joku erikois-deluxe-jännäerä) oheen ei tarvittu lisäsuolaa tai paljon muutakaan, mutta hieman muskottipippuria ja reippaasti rosmariinia halusin makuihin vielä kuitenkin liittää. Hyvää ja ihan uudenlaista ruokaa tässä keittiössä!

Kukkuu!


Keltavihreä lasagne

330 ml (340 g) juustokastiketta
5 dl maitoa
200 g maissia
380 g (230 g) kikherneitä
2 tl kuivattua rosmariinia
hieman muskottipähkinää
9 kpl pinaattilasagnelevyjä

Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa, ja lado lasagnevuokaan vuoronperään kastiketta ja lasagnelevyjä. Viimeisenkin pastakerroksen pitäisi juuri ja juuri koskettaa nestepintaa. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Mikäli tarvis, peitä vuoka foliolla tai painele levyjä nesteen alle paistamisen puolitienoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti