6.5.2012

Hedelmäinen banaanileipä

Juujuu, banaanileipä, otto satakahdeksantoista ja puoli... Mutta asia nyt vain on niin, että pidän älyttömästi vanhan kunnon banaanileivän (eli -kakun) mausta, ja erilaisilla makukomboilla varioiden tähän tuoksuvaan herkkuun ei mitenkään pääse kyllästymään. Vaikka sitä siis tekisi harva se viikko. Niin, ja täällähän sitä tehdään!

Läpileikkaukseen sattui sopivasti viikunan pala pilkkuineen.


Vaan millä mauilla tällä kertaa pelattiin? Käsi osui maustevarastolla avattuun piparkakkumaustepussiin, joka siis sopii todella hyvin banaanin kanssa, ja menin sitten sekoilemaan ihan jouluisiin mausteisiin. Toukokuussa! Koivujen ollessa hiirenkorvilla! Ei tämä nyt ihan vahvasti mennyt sesonkimielessä. Mutta kun kerran olin talvisiin makusuuntiin eksynyt, vahvistin homman vielä käyttämällä seassa kuivattuja hedelmäpaloja. ;)

Mutta, mutta! Maku ei kaikesta analysoinnista huolimatta ajanutkaan minua penkomaan tonttulakkia kaapin kätköistä. Banaanin maku on tässä sen verran vahva, että vaikutelma ei mausteisuudesta huolimatta karkaa liiaksi Korvatunturia kohti. Hyvä näin. Ja tosi hyvää muuten olikin.

Hedelmäinen banaanileipä

3 dl sämpyläjauhoja (sellaisia rouheisia)
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(2 tl kanelia)
(2 tl piparkakkumaustetta)
0.5 tl suolaa
1 dl kuivattuja hedelmäpaloja (taateleita, aprikoosia, luumua jne.)

4 banaania (kypsän ruskettuneita)
1 muna
0.5 dl maitoa

(1 rkl mantelirouhetta pinnalle)

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Painele banaanit haarukan avulla muusiksi toisessa astiassa, ja sekoita joukkoon myös muna ja maito. Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainekset, ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Jos kaappien kätköistä löytyy mantelirouhetta, ropista sitä hieman leivän pintaan. Paista 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.


Banaanileivässä on mahtavan mehevä suutuntuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti