4.4.2012

Punakaali-makkarapannu

Välillä mielihalut johdattavat tuttujen makujen pariin ja välillä ihan uusille poluille. Tällä kertaa oli kyse jälkimmäisestä, kun aterian päärooleihin kiinnitettiin tässä keittiössä ennennäkemättömät ainekset: bratwurst-tyyppinen maustettu makkara ja punakaali. Ja tähän tuntui vaan oikealta laittaa myös paprikaa, joka harvemmin saa minua innostumaan. Erilainen ja maistuva ruoka!

Kaupan vieraaksi jääneellä makkarakäytävällä vierähti aika tovi, kunnes valitsin viimein ateriaa varten Kivikylän kotipalvaamon Lemon-Chilli -erikoismakkaran. Oli mausteinen! Sitruuna ja tulisuus toimivat hienosti.Punakaali-makkarapannu (3 annosta)

150 g Lemon-Chilli -makkaraa (mausteinen erikoismakkara)
100 g sipulia
400 g punakaalia
2 pientä porkkanaa
1 iso paprika
mustapippuria
1 laakerinlehti
4 neilikkaa
tuoretta timjamia, meiramia ja persiljaa

Leikkaa makkarat vinottain paksuiksi siivuiksi. Pilko sipulit ja porkkanat, suikaloi kaali ja paprika. Laita makkaraviipaleet kylmälle pannulle, ja aloita paistaminen miedolla lämmöllä. Lämmitä ja ruskista makkarat, ja siirrä ne sitten sivuun. Kuullota sipulit makkaraoista irronneessa mausteisessa rasvassa. Lisää kaali, porkkanat, pippuri, laakerinlehti ja neilikat. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia. Lisää sitten paprikat, tuoreyrtit ja makkarapalat, kuumenna viitisen minuuttia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti