8.4.2012

Piña Colada -piirakka

Mitä makeaa tarjotaan pääsiäisillanistujaisissa, kun vieraina on kourallinen nuoria, kenties salskeitakin, miehiä? Pullapohjainen rahkapiirakka, persikkaisen hempeä juustokakku tai sitruunamuffinit eivät kuulostaneet oikeilta vastauksilta. Sen sijaan ravistin hihasta Piña Colada -piirakan! Pääsiäisteemaa tukevat rusinat ja ananas maustetaan rommilla ja kookoksella.


Pitkäripaisessa asioidessani olin jo aiemmin kotiuttanut Pramian sitrusrommin, jota siis piirakka imaisi neljän ruokalusikallisen verran. Sitruksisuus sopikin tähän piirakkaan mainiosti. Ja jos on vain poikia vieraina, ei tarjottavia koristella turhilla krumeluureilla, (tosin en olisi koristellut muutenkaan) mutta pienen cocktail-sateenvarjon voi piirakan suojaksi kyllä avata! ;) Tätä nautittaessa musiikkisuositukset ovat Barry Manilown Copacabana ja Beach Boysin Kokomo.

Kokeilin tässä myös uutta taikinaviritystä makeaksi piirakkapohjaksi. Kananmunat on unohdettu ja sitovana nesteenä käytetään jugurttia. Leivinjauhetta on vain puolikas teelusikallinen, mielestäni kokonainen on joissakin piirakkapohjissa ollut liikaa. Ja... rumpujen pärinää... uusi suosikki taisi juuri syntyä. Mielestäni tästä syntyi todella maukas pohja. On makua, pehmeyttä ja ryhdikäs rakenne. Poissa ovat monesti piiraspohjissa häiritsevät ominaisuudet kuten kuivakkuus, rasvaisuus, mauttomuus tai liika kohoilu. Esipaistaminen oli ilmeisesti myös hyvä idea, eikä tämä taikina kettuilut uunissa yksinään, vaikkei mitään leivinpaperi-hernevirityksiä blind baking -vaiheessa käytettykään. :P!

"Baby why don't we go down to Kokomo.
We'll get there fast and then we'll take it slow.
That's where we wanna go, way down to Kokomo."


Piña Colada -piirakka

Pohja
0.5 dl sokeria
0.5 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaurahiutaleita
50 g margariinia
1 dl jugurttia

Täyte
1 dl rusinoita
5 rkl (sitrus)rommia
1 prk ananasmurskaa (227 g)
0.5 dl kookoshiutaleita
500 g soijajugurttia (Alpro)
0.5 dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita sokerin joukkoon ensiksi leivinjauhe ja suola, ja sitten myös jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi margariini kuivien ainesten kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi jugurtti, ja sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Kelmuta jääkaappiin.

Mittaa rusinat ja rommi kulhoon, ja anna imeytyä yön yli (tai jos lähdit hätäisesti liikkeelle, vähintään puolisen tuntia). Täytteen viimeistelet lisäämällä rommirusinoiden joukkoon valutetun ananasmurskan ja kookoshiutaleet. Sekoita vaniljakreemijauhe soijajugurtin joukkoon, ja sekoita jugurtti muihin täyteaineksiin vasta juuri ennen piiraan paistamista.

Painele pohjataikina voideltuun piirasvuokaan, ja esipaista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 5-7 minuuttia. Lisää täyteseos, ja jatka paistamista vielä noin 20-30 minuuttia.

"At the Copa, Copacabana, music and passion were always the fashion..."

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava idea tämä Piña colada piirakka! Jättäisin vaan rusinat pois koska olen nirso niitten suhteen :)

    VastaaPoista
  2. Brain: Kiitoksia! Ja rusinat tosiaankin voi, ja varmaan pitäisikin, unohtaa tästä piirakasta heti nyt kun pääsiäisestä on selviydytty. :D

    VastaaPoista