10.4.2012

Oivallinen omena-punakaalisalaatti

En ymmärrä, miksen tee tämän tapaisia salaatteja useammin! Todella pienellä vaivalla syntyy maukas ja rapsakka salaatti, joka toimii sekä pääruoan lisäkkeenä että pienenä väliateriana. Ainekset vaan silpuksi ja maustavan kastikkeen kera jääkaappiin tekeytymään. Voilà!

Punakaalisalaattiin pilkoin omenaa, ja makeutta salaattiin toivat myös rusinat ja kuivatut karpalot. Maustekastike eli marinadi syntyi suoraan salaattikulhon pohjalle vispaten. Maustamisen ytimessä hunaja ja rosmariini.


Omena-punakaalisalaatti

175 g punakaalia
1 vihreä omena (190 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
0.5 rkl hunajaa
0.5 tl rosmariinia
mustapippuria
1 kukkurallinen rkl rusinoita
1 kukkurallinen rkl kuivattuja karpaloita

Suikaloi punakaali ohuelti, ja pilko omena ohuiksi tikuiksi. Mittaa salaattikulhon pohjalle öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Sekoita kastike vispilällä huolellisesti, ja lisää joukkoon kaali ja omena. Sekoita salaattiin vielä rusinat ja karpalot, ja anna makujen imeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Oi nam, elän tällä hetkellä raikkaiden ruokien ja salaattien aikakautta joten tämä taatusti uppoaisi! Sulla on muuten todella herkullisen ja houkuttelevan näköinen blogi, tätä on ilo (silmälle) lukea :) tykkään myös tosta sun copyright-merkistä ottamissasi kuvissa, nätti ja hyvä idea! Toivottelen mukavaa vappua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos keväisistä kehuista Luumukka! :) Ja olenhan vakiovierailija sinunkin blogisi parissa. ;)

    Hauskaa, että olet pistänyt merkille tuon korvamerkin blogini kuvissa. Vaikka blogin pitäminen on minulla tässä ihan puhdas vapaa-ajan harrastus, halusin brändätä homman niin, että tekijänoikeusmielessä riskit minimoituvat.

    Iloista vappua sinnekin! :)

    VastaaPoista