2.4.2012

Munakasrullatäyte: aurinkokuivattuja tomaatteja ja yrttituorejuustoa

Äskettäin muistikätköistäni pinnalle pompsahtanut munakakasrullailu sai nopeasti jatkoa, kun piti viedä suolaisia tuomisia illanistujaisiin. Aikaisemmalla kerralla täytteestä tuli esittelykelvottoman näköinen, joten nyt lähdin hieman eri linjoille maun suhteen. Valitsin yrttisen tuorejuuston ja maitorahkan seoksen, jota täydensi runsas määrä aurinkokuivattuja tomaatteja. Nam! Hyvin tekivät kauppansa. :)

Sellaiset täysikokoiset, eli jotakuinkin nyrkin kokoiset munakasrullaviipaleet saattaisivat juhlien pikkusuolaisena olla ei-ihan-paras idea. Iso pala erikoisen näköistä ja makunsakin puolesta arvoituksellista syötävää ei välttämättä innosta... Siksipä katkaisinkin munakaslevyn kahteen osaan ja käärin pienempiä, cocktailpalan kokoisia rullia! Nyt kaikki saivat huoletta maistaa ensin tämän parin haukkauksen palan, ja ottaa sitten useamman, jos maku miellytti.

Olin niin ovela, että leikkasin munakaspötköt jo kotona palasiksi ja
käärin sitten kelmuun kuljetusta varten. Juhlapaikalla nopea asettelu tarjoilulautaselle, ja tajusinpa kotoa ottaa mukaan vielä coktailtikkuja,
jotka iskin rullien niskaan. :)


Munakasrulla

Munakas
5 munaa
1 dl jauhoja
4 dl maitoa
0.5 tl suolaa
mustapippuria
(muskottipähkinää)
(kurkumaa värin vuoksi)

Täyte
200 g yrttimaustettua tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

Vatkaa munakasainekset huolella vaahdottaen sekaisin ja kumoa leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, ja sekoita täytteen ainekset. Leikkaa osa tomaateista isommiksi viipaleiksi, jotka asetellaan jonoksi munakaslevyn reunaan. Tästä jonosta tulee rullien keskus, ikäänkuin sushia kääriessä. Levitä täyte jäähtyneelle munakaslevylle ja rullaa. Palasiksi rulla kannattaa pilkkoa vasta juuri ennen tarjoilua, esim. hetken jääkaapissa muhituksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti