29.4.2012

Mehevät minttu-kaakaomuffinit

Olen aikaisemminkin päivitellyt maitorahkan kulutustani, joka siis on määrällisesti varsin huimaa. Rahkapurkkeja saa kantaa kaupasta lähestulkoon selkä vääränä, luulevat varmaan kassalla, että ruokin jotain bodaajamiesten kerhoa. :D Mutta tuo nyt vaan sattuu olemaan tällä hetkellä suosikkimaitotuote, jonka monipuolisesta hyödyntämisestä opiskelen koko ajan lisää. Paitsi ihan rahkaan, maitorahka sopii tottakai moneen makeaan herkkuun: juusto- ja rahkakakkuihin, piirakoiden ja pullien täytteeksi ja ihan vain taikinoita mehevöittämään. Ja onpa sitä suolaisten annosten ja piiraiden sidosaineena kokeiltu myös!

Rahkamuffineja, minttumuffineja, minttu-suklaamuffineja,
kaakaomuffineja, vadelmakuppikakkuja... Näitä oli taas vaikea nimetä,
kun tärkeimmän mainostettavan ominaisuuden valinta oli näin kinkkinen.

Leivonnaisten taikinaan lisättynä maitorahka tuo ihanan mehevän rakenteen. Täydellinen esimerkki mehevyydestä on äskeittäin leipaistu appelsiini-unikonsiemenkakku. Samantyyppistä suutuntumaa on myös nyt uuniin sukeltaneissa kaakaomuffineissa, joihin silppusin tuoretta minttua. Aah...
Minttu & suklaa on kyllä makuyhdistelmä, joka ei petä koskaan. Pätkis, After Eight, jne... nämä muffinit ovat kotoisin samasta makumaasta.

Minttupuska lähti muuten kaupasta kyytiin ihan puhtaasti heräteostoksena. Oli tarjouksessa, ja ajattelin koettaa, josko se parvekepuutarhaan istutettuna jo kestäisi kevätilmoja. Ihanaa päästä taas puutarhapuuhasteluihin, vaikkei oikeata omaa pihaa olekaan. :) Ja kyllä huomaa eron, kun voi käyttää minttuaromin tai kuivatun mintun sijasta ihan tuoretta yrttiä!


ILOISTA VAPPUA!


Mehevät minttu-kaakaomuffinit vadelmarahkakuorrutuksella
(18 pientä muffinia)

Muffinit
1 muna
1 dl sokeria
0.5 prk rahkaa (125 g)
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
kourallinen tuoretta minttua

Kuorrutus
0.5 prk rahkaa
1 rkl sokeria
kourallinen vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, ja lisää joukkoon myös rahka. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat ainekset. Silppua minttu hienoksi. Yhdistä sitten kaikki ainekset huolellisesti sekoittaen, ja annostele taikina muffinivuokiin. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset. Omat metsävadelmani otin suoraan pakkasesta, ja ajoin ne jäisinä tehosekoittimessa "rakeiksi". Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle. Jos haluat hifistellä, koristele vielä ropistamalla pari vadelmaa ja mintunlehteä muffinien niskaan.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kiva resepti. Tykkään myös rahkasta kovasti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tusla! Ja nämä herkkupalat säilyvät mehevinä seuraavaan päiväänkin. Sitä seuraavista päivistä en osaa sanoa, kun muffareita ei tuon pidemmälle riittänyt. ;)

    VastaaPoista