13.4.2012

Kylmä avokadokeitto kylmäsavulohella

Avokadon kanssa heilastelu ei ole aina ollut ihan ongelmatonta, mutta vihdoin uskaltauduin uuteen avokadokeittokokeiluun. Vahingosta viisastuneena keittelyt ja kuumentelut jätettiin sikseen, ja aineksista soseutettiin kylmäsavulohella höystetty kylmä alkupalakeitto... Joka ei kuitenkaan jättänyt kylmäksi!

Keitto oli oikein onnistunutta, tosin hieman suolaisen puoleista. Ja kylmäsavulohi ei tuossa kyllä auttanut tasapainottamaan... Vastaisen varalle reseptin muut ainesosat, keittoaines poislukien, voisikin tuplata.


Kylmä avokadokeitto kylmäsavulohella
(alkupala-annokset kahdelle)

100 g avokadoa
1-2 rkl sitruunamehua
1 dl maustamatonta jugurttia
3 dl vettä
1 ps Tom Yam -keittoainesta (Pirkka)
50 g kylmäsavulohta

Kiehauta vesi, lisää keittoainespussin sisältö ja jäähdytä. Soseuta avokadot, jugurtti ja sitruunamehu (esim. sauvasekoittimella). Lisää jäähtynyt Tom Yam -liemi, ja pyöräytä koko keitto huolella sekaisin. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kuutioi kylmäsavulohi erittäin pieneksi ja ripottele annosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti