15.4.2012

Karpalovuokaleipä

Pääsiäispyhinä ehdin taas pienen tauon jälkeen leipaista leipää. Tai no, tämä limppu syntyy jotakuinkin itsestään, joten hädin tuskin kehtaa nimenomaan leipomisella lesota tämän kanssa. ;) Mutta aikaa ja suunnitelmallisuutta se kuitenkin vaatii muutamine vaiheineen.

Tällä kertaa jauhoina on tasamäärin ruista ja vehnää, ja sekaan lusikoin myös ruishapanjuurta. Leivän juju on kuitenkin kuivatut karpalot, jotka toimivat makeana yllätyksenä leivän seassa. Paistoastiana käytin leipävuokaa, ja kannen virkaa toimitti folio. Hyvin toimi mielestäni näinkin; aiemminhan olen tällä menetelmällä tekemäni leivät paistellut lasisessa uunipadassa.

Makeita, aavistuksen happamia sattumia... Om nom nom...

Jauhotetun kuoren rakoilu ja ryppyisyys puhuttelevat. :)
Tältä sen minusta pitää näyttää.

Karpalovuokaleipä (vaivaamaton)

4 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattuja karpaloita
1.5 tl suolaa
0.25 tl kuivahiivaa
4 dl kylmää vettä
2 kukkuraista rkl ruishapanjuurta

Katso leivontaohje vaiheineen aiemmasta blogikirjoituksesta: Rapeakuorinen, vaivaamaton limppu. Siellä myös linkki alkuperäiseen reseptilähteeseen, jonka pohjalta ohjetta kulloinkin olen soveltanut.

Heti tuoreeltaan siivutettu osa, jonka kätkin pakastimen aarteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti