20.4.2012

Kardemummakahvi

Olen viime aikoina kehitellyt lisää kahvikissan elkeitäni, ja pressopannu on saanut laulaa kohtuullisen usein. (New Yorkin reissun kahvittelut vauhdittivat myös tätä kehitystä kiitettävästi...) Olen aina pitänyt kahvista, mutten ole antanut sen juomisesta silti tulla ihan päivittäistä tapaa, vaikka joskus sitä voi saman vuorokauden aikana kaatua useampikin kuppi. Jotenkin en vain halua joutua siihen kierteeseen, ettei aamu enää jonakin kauniina päivänä käynnisty lainkaan ilman sitä kahvikupposta... Tai toisinpäinkääntäen haluaisin jotenkin säilyttää kahvinjuomisen ei-jokapäiväisenä hemmotteluhetkenä ja energiabuustina.

Kuvissa esiintyvä kardemummainen maitokahvi edustaa juurikin hemmotteluhetkeä parhaillaan (vaikkakin usein nautin kahvini ihan vain mustana). Pisteenä iin päälle oli vielä ylitse jääneen kermavaahdon hyödyntäminen kahvin kruununa. This is bliss! Kannattaa kokeilla kahvielämyksen maustajana myös esimerkiksi kanelia, minttu- tai appelsiiniaromia, jos näitä puteleita kaapeista löytyy.


Kardemummakahvi

2-3 osaa kahvia
1 osa kuumaa maitoa
kardemummaa
kermavaahtoa

Valmista kahvi normaaliin tapaan pressopannussa (tai keittimessä), mutta lisää porojen joukkoon hyppysellinen kardemummaa. Lämmitä maito ja sekoita se kahvin joukkoon. Tarjoa kahvi korkeasta lasista ja lusikoi päälle kermavaahtohattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti